Evenimentul Zilei > Actualitate > Baconschi face oficial pasul spre PDL
Baconschi face oficial pasul spre PDL

Baconschi face oficial pasul spre PDL

Ministrul de externe, Teodor Baconschi, se înscrie în PDL, oficializarea intrării sale în partidul condus de Emil Boc urmând să se facă cel mai probabil luni, au declarat azi pentru EVZ surse din partid.

UPDATE: Discuțiile privind intrarea sa în PDL au fost confirmate în această seară oficial de prim-vicepreședintele PDL Adriean Videanu. „E un intelectual rasat pe care îl știm cu toții și eu cred că poate să aducă un plus PDL în ideea de a capacita acest curent creștin-democrat”, a declarat Videanu într-un interviu la TVR1.
Șeful MAE, pe lista de prezidențiabili a lui Băsescu
Fost consilier prezidențial, Teodor Baconschi și-a anunțat voalat intenția de a intra în politică încă de acum câteva luni, în iulie conturând o platformă creștin-democrată pentru care și-a declarat susținerea inclusiv secretarul general al PDL, Vasile Blaga.
Numele său a apărut totodată pe lista de potențiali candidați la președinție pentru 2014 avansată aseară de președintele Băsescu, într-un interviu la B1.  „M-aş uita, de asemenea, oameni de gen Preda, de gen Baconschi, de gen Monica Macovei, Sever Voinescu”, și-a enumerat Băsescu, la „Nașul”, variantele sale de prezidențiabili, precizând că „sunt oameni care au venit de curând în politică, s-au alăturat PDL-ului”, dar „depinde dacă îi va gira partidul la următorul Congres, la începutul anului 2010”.
Adriean Videanu consideră că „pot intra într-o competiție internă, dar „nu sunt singurii” cu șanse. „Toţi cei patru au calităţi să intre într-o competiţie internă în PDL pentru a îndeplini criteriile de a fi candidaţi la funcţia de preşedinte. Nu sunt singurii. În 2014 cel mai bine plasat în sondaje va fi candidatul PDL”, a replicat, astăzi, Videanu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: