Evenimentul Zilei > International > Baconschi: Emisiunea francezilor este o satiră, ar fi ridicol să ripostăm
Baconschi: Emisiunea francezilor este o satiră, ar fi ridicol să ripostăm

Baconschi: Emisiunea francezilor este o satiră, ar fi ridicol să ripostăm

A da o replică ironiilor la adresa românilor din emisiunea tv "Les Guignols de l'Info" ar fi ridicol, deoarece programul respectiv este o satiră, care îşi are rostul ei într-o societate liberă. Este practicată inclusiv în România cu destulă voluptate, a declarat, azi, pentru Agerpres, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

"Pentru cine cunoaşte Franţa, Les Guignols este probabil cea mai corozivă emisiune TV de satiră. A replica la ironiile Guignolilor ar fi ridicol: e ca şi cum cineva ar da comunicate de condamnare a imaginilor retuşate ale Caţavencilor. Satira îşi are rostul ei într-o societate liberă şi o practicăm şi noi cu destulă voluptate", a spus şeful diplomaţiei.
Atac la xenofobie
Teodor Baconshi a subliniat că în emisiunea respectivă nu românii erau obiectul satirei, ci doi comentatori sportivi francezi, cunoscuţi pentru accente xenofobe, care cu ceva vreme în urmă se făcuseră vinovaţi de remarci antisemite.
"Păpuşile care reduceau, fictiv, imaginea românilor la nişte clişee jenante nu proferau o batjocură la adresa României, ci caricaturizau xenofobia. Nu avem, aşadar, de ce să replicăm Guignolilor, dar rămânem vigilenţi şi vom protesta energic de fiecare dată când imaginea României va fi afectată prin eventuale declaraţii oficiale. În rest, nu le putem cere altor state democratice să limiteze libertatea presei’, a concluzionat ministrul Baconschi.
Emisiunea a fost difuzată înaintea partidei defotbal de la Bucureşti, dintre România şi Franţa, încheiată cu scorul de 0-0, marţi seară, contând pentru preliminariile Euro 2012.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: