Gică Popescu tace şi face! În timp ce contracandidaţii săi la preşedinţia FRF (cu precădere Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal) îl atacă aproape tot timpul, "Baciul" îşi pregăteşte atuurile prin care să câştige fotoliul de şef la Casa Fotbalului la alegerile ce vor avea loc pe 5 martie.
Discuţii cu alegătorii în februarie
Fostul căpitan al Barcelonei şi-a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la Hotelul Marriott, echipa cu care intră în lupta pentru câştigarea preşedinţiei FRF şi proiectul de revigorare al fotbalului românesc pe care l-a conceput împreună cu colaboratorii săi. Surprinzător, pe lângă fostul selecţioner Anghel Iordănescu şi foşti colegi din "Generaţia de Aur" a României precum Gică Hagi, Bogdan Stelea şi Ilie Dumitrescu, în echipă a fost cooptat şi Adalbert Kassai, actualul secretar general al FRF! Mutarea este una inteligentă, în condiţiile în care Kassai este perceput în lumea fotbalului drept un om cu multă influenţă în "fotbalul mic" şi ar putea, astfel, să-i convingă pe mulţi reprezentanţi ai cluburilor din eşaloanele inferioare să-l voteze pe Gică Popescu.
Din echipa "Baciului" mai fac parte şi Cristian Bivolaru, care a plecat în 2005 de la FRF din cauza unor neînţelegeri cu Mircea Sandu, dar şi Dumitru Mihalache, actualul director de competiţii al federaţiei. "Vrem să aducem lucruri noi, dar să mizăm şi pe experienţa unor oameni vechi. Mircea Sandu nu va avea absolut nicio implicare în candidatura mea", a ţinut să precizeze Gică Popescu.
"Pe viitor, selecţionerul va avea un contract pe doi ani"
În ceea ce priveşte programul lui Gică Popescu, acesta prevede o serie de măsuri menite să dezvolte fotbalul juvenil, dar şi fotbalul în sală ori fotbalul feminin. Totodată, fostul internaţional vrea ca şcolile să acorde o mai multă atenţie sportului. "De ce noi, românii, n-am câştigat niciodată un titlu mondial sau european? Probabil, pentru că n-am reuşit asta nici la juniori! Dacă n-avem campioni la juniori, nu putem avea nici la echipa mare", susţine Gică Hagi, care a menţionat că nu va avea nicio funţie oficială la FRF, deoarece nu va renunţa la proiectul său, clubul Viitorul.
"Pe viitor, selecţionerul va avea un contract doar pe doi ani, cu obiectiv calificarea la turneele finale! Dacă treaba merge, el se poate prelungi. Nu mai trebuie să fie contract pe nu ştiu câţi ani, ca să ne certăm apoi cât costă clauza de reziliere sau mai ştiu eu ce", a mai spus Hagi.
Hagi: "Ribery merita Balonul de Aur"
Cristiano Ronaldo, jucătorul portughez al echipei spaniole Real Madrid, a câştigat, luni seară, Balonul de Aur! Ronaldo a adunat 27,99 la sută din voturile acordate, devansându-i pe argentinianul Lionel Messi (24, 72 la sută) şi pe francezul Franck Ribery (23,36 la sută). Gică Hagi a mărturisit ieri că, în opinia sa, Ribery era jucătorul care merita acest troefu. "Cred că Franck Ribery merita să câştige Balonul de Aur. E adevărat, Cristiano Ronaldo a dat goluri, dar Ribery a dat pase decisive, a construit acţiuni", a spus ieri fostul căpitan al naţionalei României. Hagi este antrenorul care, în 2005, l-a adus pe Ribery la Galatasaray Istanbul şi l-a promovat când puţini credeau în el.

Te-ar putea interesa și: