Bacalaureat 2011. EVZ a montat camere de filmat şi în judeţul Suceava. Carcalete, şeful ISJ, pus la punct

Bacalaureat 2011. EVZ a montat camere de filmat şi în judeţul Suceava. Carcalete, şeful ISJ, pus la punct

Judeţul cu cea mai bună promovabilitate la examenul naţional ajunsese singurul din România care refuza să instaleze camere de supraveghere în sălile de clasă. După articolul de azi, de pe www.evz.ro, Ministerul Educaţiei a făcut presiuni pentru reglementarea situaţiei.

Judeţul Suceava nu va mai fi singurul din ţară fără camere video de supraveghere la cea de-a doua sesiune la bacalaureat 2011, după ce, astăzi, mai marii învăţământului sucevean au anunţat că au trimis adrese pentru montarea dispozitivelor de supraveghere a examenului pe care urmează să-l susţină săptămâna viitoare absolvenţii de liceu.

Carcalete, ieri sfidător, azi numai lapte şi miere

Reacţia reprezentaţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava vine chiar după ce EVZ a prezentat în ediţia de astăzi că Suceava, judeţul cu una dintre cele mai mari rate ale promovabilităţii la examenul de bacalaureat, este singurul din ţară fără camere video în centrele de testare.

Ne puteți urmări și pe Google News

De la declaraţiile de ieri ale inspectorului general Petru Carcalete, care susţinea că “nu e treaba mea să pun camere”, tonul s-a îndulcit, iar reprezentanţii IŞJ Suceava au anunţat astăzi că au solicitat primăriilor din localităţile în care s-au organizat centre de testare pentru bacalaureat să monteze camere de supraveghere în toate sălile de examen. „La recomandarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, am trimis adrese primăriilor pentru a monta camere de supraveghere în şcolile în care se dă cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat”, a spus purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laura Hacman.

Dacă-i ordin, cu plăcere!

În judeţul Suceava, cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2011 se va da în opt centre de testare, fiind înscrişi aproximativ 2.500 de absolvenţi de liceu.

Practic, primarii din Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Rădăuţi şi Vicovu de Sus, oraşele în care vor fi înfiinţate cele opt centre de testare, au la dispoziţie doar câteva zile pentru a găsi fonduri pentru instalarea camerelor video.

„Nu am primit încă o adresă de la IŞJ privind montarea camerelor, însă dacă va fi o solicitare expresă pentru acest lucru, vom face o rectificare bugetară şi vom monta camerele necesare”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. În condiţiile în care edilul Sucevei şi-a manifestat bunăvoinţa de a instala acele camere, e greu de explicat de ce conducerea Inspectoratului Şcolar nu a trimis adresa respectivă mai devreme, ci acum, cu doar cu câteva zile înaintea demarării celei de-a doua sesiuni a BAC-ului.   CITIŢI ŞI:

  • Bacalaureat 2011. Suceava, singurul județ fără camere video la examene
  • Ultimele informaţii despre examenul de bacalaureat, în secţiunea BAC 2011, pe evz.ro