Avramescu, in locul lui Udrea

Avramescu, in locul lui Udrea

Editorialistul Catalin Avramescu ocupa locul lasat liber la Palatul Cotroceni de Elena Udrea, in octombrie 2005.

In urma unei intalniri pe care a avut-o cu Traian Basescu acum cateva zile, Avramescu a acceptat functia de consilier de stat la Cancelaria prezidentiala, departament lasat practic descoperit dupa plecarea Stanei Anghelescu in iulie 2005 si a Elenei Udrea, in octombrie acelasi an.

Noul consilier de stat, care se va ocupa in principal de agenda presedintelui, nu intentioneaza insa sa se raporteze la activitatea predecesorilor sai. "A trecut mult timp de atunci, au trecut doi ani. Intentiile mele sunt sa ma incadrez in standardele si procedurile anului 2008", ne-a declarat Avramescu.

In iunie 2007, editorialistul a fost desemnat de Basescu reprezentant al presedintiei in Consiliul de Administratie al TVR, insa nu a primit acceptul comisiilor parlamentare de cultura, dupa o audiere incinsa si marcata de teme politice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Daca atunci criteriul principal in alegerea sa a fost legatura cu societatea civila, ca membru GDS, Avramescu considera ca ceea ce l-a recomandat pentru functia de consilier de stat este faptul ca vine din mediul universitar.

In varsta de 40 de ani, este este doctor in filosofie al Universitatii din Bucuresti si lector la Facultatea de Stiinte Politice. In ultimul an a fost editorialist la Cotidianul.