Evenimentul ZileiSocialAvocatul Poporului s-a sesizat din oficiu. Sute de oameni blocați la metrou

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu. Sute de oameni blocați la metrou

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu. Sute de oameni blocați la metrou
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia creată la metrou, miercuri, când sute de oameni au fost blocaţi, o oră între staţiile Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei. Sesizarea vizează posibila încălcare a articolului 22 din Constituţie privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică.

 

"Astăzi, în intervalul orar 7,50 – 8,50, pe Magistrala 2 (Berceni – Pipera), trenurile de metrou au circulat cu întârziere de aproximativ 8 minute faţă de graficul de 3 minute. Întârzierea a intervenit urmare a dereglării unui sistem electric al liniei, coroborat şi cu retragerea unui tren din circulaţie. Din aceste motive, pe această magistrală se circulă cu viteză redusă, în condiţii optime de siguranţă. Având în vedere că intervalul de 7,50 – 8,50 este un interval de vârf, s-a produs aglomeraţie în staţiile de metrou", a anunţat Metrorex printr-un comunicat de presă, citat de stiripesurse.ro. Conducerea metroului spune că, în permanență, călătorii au fost informaţi prin sistemul de sonorizare din trenuri şi din staţii, în legătură cu situația creată.

Avocatul Poporului a precizat, într-un comunicat de presă, că întreprinde demersuri privind situaţia creată, legat de posibile defecţiuni la materialul rulant şi viitoarea instalare a panourilor de siguranţă în staţii. 

 

 


Accesează: