Evenimentul Zilei > Social > Avocatul Poporului atacă Ordonanța privind legea sănătății la CCR
Avocatul Poporului atacă Ordonanța privind legea sănătății la CCR

Avocatul Poporului atacă Ordonanța privind legea sănătății la CCR

Renate Weber, Avocatul Poporului, consideră ordonanța care modifică Legea privind reforma în sănătate de o „gravitate extremă”.

Renate Weber a declarat că va trimite la Curtea Constituțională a României ordonanța care modifică legea sănătății. „O consider de o gravitate extremă. Dreptul la sănătate e un drept fundamental. Avem dreptul de a primi asistență medicală la standarde corespunzătoare în unitățile de stat. Cred că miercuri o vom trimite la CCR”, a declarat Renate Weber, la Antena 3.

„Azi am trimis pe legea despre statutul cadrelor didactice. Sunt două aspecte pe care le considerăm neconstituționale. Primul vizează că este putere publică, nu instituție publică. Apoi urmează ordonanța privind alegerile.

Am primit o primă sesizare de la UDMR și s-ar putea să mai primim niște sesizări. Înțeleg că urmează o sesizare legată de ordonanța ANAF și una despre legea achizițiilor publice, referitoare la statutul judecătorilor. Noi nu putem să atacăm tot pachetul de 25 de ordonanțe, trebuie să le vedem după publicarea în Monitorul Oficial. De exemplu, la ordonanța pe sănătate într-un fel a intrat în ședința de guvern și altfel a ieșit din ședința de guvern”, a spus Avocatul Poporului.