Evenimentul Zilei > International > Avion prăbuşit în Cuba
Avion prăbuşit în Cuba

Avion prăbuşit în Cuba

Dublă catastrofă aeriană. Un avion de linie cubanez cu 68 de oameni la bord s-a prăbuşit în Guasimal, în centrul Cubei. Nu există supravieţuitori. Scenariul s-a repetat şi în Pakistan. 21 de oameni au murit după ce avionul de mici dimensiuni în care se aflau s-a prăbuşit.

La bordul avionului, ATR-72 care efectua o cursă Santiago de Cuba – Havana, se aflau şi 28 de cetăţeni străini, majoritatea latino-americani, dar şi europeni (9 argentinieni, 7 mexicani, 3 olandezi, doi germani, doi austrieci, un francez, un italian, un spaniol, un venezuelean şi un cetăţean japonez).
Piloţii aeronavei AeroCaribbean au anunţat turnul de control că se confruntă cu o situaţie de urgenţă la mai puţin de o oră de la decolare.
La scurt timp, reprezentanţii serviciului de trafic aerian au pierdut legătura cu aparatul. Avionul s-a prăbuşit şi a luat foc într-o zonă muntoasă.
Deocamdată nu se cunoaşte cauza accidentului, însă cel mai probabil vremea nefavorabilă a fost de vină. În zonă era alertă de furtună, cum uraganul Tomas se apropie de Cuba.
Tragedie şi în Pakistan
Iar în Pakistan, avionul prăbuşit era privat şi transporta angajaţi ai grupului petrolier italian ENI la Karachi. Deocamdată nu se cunoaşte cetăţenia victimelor, dar se pare că este vorba despre pakistanezi, potrivit poliţiei.
Accidentul s-a produs din cauza unei defecţiuni tehnice. Pilotul semnalase turnului de control că a pierdut unul din cele două motoare ale avionului.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: