Avertizare de inundaţii. Record de precipitatii la Balea Lac

Avertizare de inundaţii. Record de precipitatii la Balea Lac

Avertizări de cod portocaliu si galben au fost date astăzi de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Râurile vizate de codul portocaliu, cu risc de viitură, sunt Olt, la staţia Hoghiz (judeţul Braşov) şi Arpaşul Mare (judeţul Sibiu). Codul galben se menţine pe Mureş superior şi mijlociu - judeţele Harghita, Mureş, Sibiu şi Alba Iulia, Olt superior şi mijlociu - judeţele Harghita, Covasna, Brăila, Sibiu şi Vâlcea, Bistriţa - Suceava, Neamţ, Bacău, Trotuş - Harghita şi Bacău, Putna - judeţul Vrancea, Râmnicu Sărat - judeţele Vrancea şi Buzău, bazinul Buzău - judeţele Covasna şi Buzău.

Pe râurile din judeţul Sibiu a fost instituit cod roşu de inundaţii, dar, în cele din urmă avertizarea a fost ridicată. Meteorologii avertizează că inundaţii se pot produce şi pe afluenţii acestor râuri.

În ultimele zile, zeci de locuinţe au fost inundate şi mai multe podeţe au fost distruse de inundaţii. Judeţul Sibiu este unul dintre cele mai afectate. Vineri noapte, peste 260 de persoane din Arpaşu de Sus şi Cârţişoara au fost evacuate din locuinţe, după ce apa a pătruns în curţile şi casele lor. Aseară, acestea au revenit la gospodării.

Ne puteți urmări și pe Google News

La Bălea Lac s-a depăşit, în acest weekend, recordul la cantitatea de precipitaţii pe metrul pătrat. Astfel, în numai 24 de ore s-au înregistrat 240 de litri/metrul pătrat, cea mai mare valoare din 1978, când au început măsurătorile. Traseul catre Bâlea Lac şi Bâlea Cascada a fost închis. CITIŢI ŞI:

  • Cod galben de ploi. Izolat, cantitaţile de apă vor mai depăşi 25 l/mp
  • Cod roșu de inundații pe 2 râuri din Sibiu. Mai mulți turiști, blocați