Australia va trimite în Afganistan şi femei soldat. Ce teste vor trebui să treacă?

Australia va trimite în Afganistan şi femei soldat. Ce teste vor trebui să treacă?

Autorităţile australiene au decis ca, începând din 2012, în teatrul de operaţiuni din Afganistan să fie trimise şi femei soldat.

Astfel, în această săptămână, armata şi-a informat infanteria cu privire la faptul că de anul viitor vor avea în luptă şi femei, din rândul celor care vor trece testele fizice şi psihice. Chiar şi cu creşterea numărului de victime în Afganistan, armata australiană susţine decizia autorităţilor de a trimite pe câmpul de luptă femei.

Opiniile sunt, însă, împărţite. Publicaţia “The Courier-Mail" oferă opinia unui soldat anonim din infanteria australiană, care spune că unii soldaţi susţin ideea unei armate mixte, dacă femeile respective trec testele psihice şi fizice. Alţii, însă, se vor împotrivi. “Noi, acolo, folosim un limbaj destul de colorat. Se va schimba? Oare trebuie să devenim mai politically correct?", se întreabă soldatul citat de publicaţia “The Courier-Mail".

Decizia luată de autorităţile australiene va produce schimbări în interiorul infanteriei. De aceea, soldaţii care consideră că nu se vor adapta sunt sfătuiţi să se reprofileze profesional.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceasta nu a fost singura veste pe care soldaţii de infanterie au primit-o. Indiferent de sex sau de vârstă, soldaţii vor trebui să treacă teste fizice şi psihice mult mai dure decât până acum.

La ce probe vor fi supuse femeile soldat?

O privire de ansamblu asupra antrenamentelor şi a probelor pe care soldaţii, femei şi bărbaţi deopotrivă vor fi nvoiţi să se treacă, pentru a ajunge în Afganistan:

Antrenamentul de bază:

  • 40 de flotări
  • 50 de metri înot în uniformă de camuflaj, fără încălţăminte
  • 2,4 kilometri de alergare în 11,18 minute

Antrenamentul de luptă:

  • O serie de exerciţii combinate, în mai puţin de 70 de secunde: să fugă, să se trântească la sol, să sară peste un perete de 1.80 metri înălţime, să sară peste un şanţ de doi metri, să ocolească obstacole. Pe durata cursei, soldaţii vor căra un rucsac de 15 kilograme şi o armă de luptă, o puşcă F-88 Steyr.
  • În mai puţin de 2 ore şi 45 de minute, marş pe o distanţă de 15 de kilometri, cu o greutate de 35 kg în rucasc, o puşcă.
  • Tehnică de luptă şi autoapărare