PSD o reclamă din nou procurorilor pe Anastase. Motivul: ar fi votat o lege, deşi nu era în sală

PSD o reclamă din nou procurorilor pe Anastase. Motivul: ar fi votat o lege, deşi nu era în sală

Aura Vasile, viceliderul grupului PSD+PC din Camera Deputaţilor, a acuzat-o în şedinţa de plen de astăzi pe Roberta Anastase că, deşi nu a fost la începutul şedinţei, figurează că a votat la un proiect de lege. Social-democraţii au ameninţat că vor depune o nouă plângere penală pe numele Robertei Anastase. La rândul ei, Anastase spune că o va acţiona în instanţă pe Aura Vasile. În final, şedinţa de plen a fost suspendată câteva ore şi apoi reluată.

"PSD va completa, prin urmare, plângerea penală depusă deja pe numele Robertei Alma Anastase, cu noile acuzaţii, privind exercitarea frauduloasă a votului. Acum, este clar pentru oricine că frauda fără precedent petrecută în timpul votului Camerei Deputaţilor la Legea pensiilor nu a fost o eroare sau un rezultat al incompetenţei certe a preşedintelui Camerei Deputaţilor. Furtul la vot în Parlament este o politică de partid a PDL, care nu este oprită nici măcar după ce milioane de oameni au văzut în mod clar cum preşedintele Camerei Deputaţilor a falsificat numărul de voturi la Legea pensiilor", se arată într-un comunicat al PSD. Social-democraţii susţin că, astăzi, "la ora 13.03, plenul Camerei Deputaţilor a votat proiectul de lege 389/2010 privind modificarea şi completarea OG 85/2004 referitoare la protecţia consumatorului la încheierea şi executarea contractelor la distanţă privind serviciile financiare. La ora 13.11 au fost afişate rezultatele votului. Pe lista de vot a grupului PDL apare la poziţia numărul 3 deputatul Anastase Roberta Alma, deşi aceasta nu se afla în sală la momentul exercitării votului. Acest lucru poate fi dovedit prin înregistrările şedinţei Camerei Deputaţilor de astăzi, 5 octombrie 2010", se arată în acelaşi comunicat.

Roberta, urmărită pas cu pas de Aura Vasile

Absenţa Robertei Anastase a fost observată de deputatul Aura Vasile, viceliderul grupului PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News

"S-a votat pe mai multe cartele şi îmi pare rău pentru doamna Roberta Anastase, dar vreau să spun că orice înregistrare video a zilei de azi poate să demonstreze că la primul vot, pe Plx 389/2010, nu a fost în sală, iar Roberta Anastase apare ca şi cum a votat", a afirmat, astăzi, Aura Vasile de la tribuna Camerei Deputaţilor. Deputatul PSD a arătat apoi că Anastase a venit în sala de şedinţe după ce unul dintre angajaţii coprului tehnic i-ar fi spus că a solicitat înregistrările video ale plenului, care ar fi dovedit că preşedintele Camerei deputaţilor nu era în sală.

Roberta Anastase a negat însă acuzaţia. "Aura Vasile şi-a permis să afirme că nu sunt în sală. M-am ridicat în picioare şi dânsa a continuat. Mă gândesc serios să o dau în judecată pentru că deja depăşeşte limita bunului simţ", a spus Anastase.

"Vă desfăşuraţi activitatea fără să aveţi cvorumul de şedinţă. S-a votat pe mai multe cartele. Am solicitat deja înregistrările video, domnule preşedinte. Pe primul proiect de lege, acolo unde Roberta apare că a şi votat, nu a fost în sală. Roberta, la primul proiect, n-ai fost în sală! Nu ai fost în sală, Roberta!", i-a strigat Aura Vasile.

Roberta Anastase a replicat că era în sală şi că va aduce şi ea probe video pentru a demonstra acest lucru. "Deja consider că acest comportament al dumneaei... Nu vreau să folosesc cuvinte dure, dar e clar o problemă de bună creştere", a spus Anastase. Ea a anunţat că o va da în judecată pe Aura Vasile pentru calomnie. În plenul Camerei, circul a continuat. "Grupul parlamentar PSD+PC constată că nu aveţi cvorum pentru a începe votul final şi vă solicităm vot nominal, pentru ca PDL să nu acuzaţi că aţi avut o partidă de vot final fără cvorum", a adăugat Aura Vasile, moment în care preşedintele de şedinţă Ioan Oltean a cerut verificarea prezenţei prin vot electronic. "Aparatul indică o prezenţă statutară, regulamentară, în consecinţă putem să trecem mai departe", a arătat el. A venit apoi şi replica Aurei Vasile care a susţinut că deputaţii puterii "au scos cartelele de prin buzunare" ca să aibă cvorum. La insistenţele opoziţiei, care a argumentat că inclusiv UDMR a "constatat ilegalitatea şi apelul nominal", deputatul PSD Georgian Pop a strigat catalogul. În final, şedinţa a fost întreruptă.