Poliţiştii DGA şi procurorii au efectuat astăzi percheziţii la domiciliile celor doi, dar şi la sediul Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Constanţa şi la posturile de poliţie Cumpăna şi Ion Corvin, unde a lucrat agentul Răzvan Marinescu.

La sfârşitul lunii mai, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a fost sesizat că agentul Răzvan Marinescu, de la poliţia Cumpăna, ar fi postat pe internet, în luna ianuarie 2009, documente clasificate la nivel „Secret” şi „Secret de Serviciu”.

„Anchetatorii au ridicat şi sigilat mai multe CD-uri şi terminale”, a declarat pentru EVZ şeful IJPF Constanţa, comisarul şef Adi Tobă.

La rândul lsău, şeful Poliţiei Constanţa, comisarul şef Aurelian Zaheu, spune că documentele respective erau planuri de acţiune ale poliţiei, care nu prezintă mare importanţă.

„Agentul Marinescu a transferat informaţiile din baza de date a poliţiei în calculatorul său de acasă. Poliţiştii or fi ei funcţionari publici, dar trebuie să realizeze că au un statut special şi trebuie să respecte nişte regulamente”, susţine comisarul Zaheu. 

În timp ce IJPF Constanţa aşteaptă finalizarea cercetărilor în ceeea ce-l priveşte pe comisarul şef Cornel Marinescu, şeful IPJ Constanţa spune că, după cercetarea preliminară internă, agentul Răzvan Marinescu va fi dat afară din poliţie.