Evenimentul Zilei > Social > „Atlas geografic de buzunar”, un proiect pentru toate buzunarele şi pentru toţi călătorii
„Atlas geografic de buzunar”, un proiect pentru toate buzunarele şi pentru toţi călătorii

„Atlas geografic de buzunar”, un proiect pentru toate buzunarele şi pentru toţi călătorii

„Atlas geografic de buzunar” este realizat de profesor doctor Octavian Mândruț, un nume de marcă în domeniu. Atlasul va apărea pe piaţă, pe data de 8 octombrie, împreună cu ziarul Evenimentul zilei, în ediţie de chioşc, la preţul de 14,9 lei.

„Atlas geografic de buzunar”, apărut la Editura Corint, este o lucrare sintetică şi originală, indispensabilă oricărui cititor interesat de realităţile geografice ale lumii contemporane.

Acesta cuprinde peste 50 de hărţi reprezentând continentele, precum şi toate statele lumii. Atlasul  constituie, astfel, o sursă informaţională complexă şi accesibilă, prin datele geografice generale, hărţi şi index, care satisface exigenţele unui modern atlas geografic.

„Lucrarea se remarcă prin existenţa unui index substanţial, care permite identificarea denumirilor principale şi localizarea acestora printr-un sistem modern de repere. Atlasul poate fi considerat un instrument minimal, util în orice tip de călătorie, oferind, totodată, informaţia necesară de la care poate începe înţelegerea geografiei politice şi a realităţii lumii contemporane,”, spune autorul.

Cartea este tipărită în condiţii grafice excepţionale, este foarte uşor de consultat şi îţi dă senzaţia că ai în buzunar un prieten care îţi spune poveşti despre toată lumea.

Profesorul Octavian Mândruț

Realizatorul atlasului Octavian Mândruţ este doctor în geografie, cadru didactic la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi cercetător ştiinţific la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei din Bucureşti. Octavian Mândruţ  a publicat manuale şcolare (clasele III–XII), atlase, culegeri şi ghiduri metodologice în domeniul ştiinţelor educaţiei, apărute la Editura Corint, precum şi un număr semnificativ de cursuri universitare, editate la „Vasile Goldiş” University Press. Dintre lucrările ştiinţifice şi metodologice recente, menţionăm: „România – geomorfologie regională”,  „Elemente de epistemologie a geografiei” şi „Didactica geografiei”, precum şi „Contribuţii la teoria curriculumului”.

La Editura Corint au mai apărut şi alte lucrări ale profesorului Octavian Mândruț: „Atlas geografic şcolar”, „România. Atlas geografic şcolar”,  „Primul meu atlas geografic. De la localitatea natală la planetă”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: