Evenimentul Zilei > Actualitate > Atlantida, găsită cu Google
Atlantida, găsită cu Google

Atlantida, găsită cu Google

O „rețea de străzi” pe fundul oceanului, situată într-unul dintre locurile în care se bănuiește că ar fi fost „orașul pierdut Atlantida”, a fost descoperită recent cu ajutorul programului Google Earth, scrie cotidianul britanic „The Daily Telegraph”.

 Rețeaua în cauză, aparent artificială, este situată la aproximativ 1.000 de kilometri de coastele nord-vestice ale Africii, în apropiere de Insulele Canare, pe fundul Oceanului Atlantic. Formațiunea dreptunghiulară, care are aproximativ dimensiunile Scoției, a fost observată de către Bernie Bamford, inginer aeronaut, care a apreciat că rețeaua seamănă cu „harta aeriană” a unui oraș. Imaginea subacvatică poate fi văzută cu Google Earth (cea mai recentă versiune gratuită, cu sub-aplicația Ocean activată), la coordonatele 31 15’15.53N/24 15’30.53W.
 
Mai mulți experți angajați în căutarea Atlantidei au declarat că rețeaua se află întrunul dintre posibilele locuri ale legendarului oraș-insulă, descris de filosoful grec Platon. În relatarea lui Platon, Atlantida s-ar fi scufundat în ocean după ce locuitorii săi ar fi încercat fără succes să cucerească Atena. „Chiar dacă se dovedește a fi o formațiune pur geologică, în mod categoric trebuie privită cu atenție”, a declarat, pentru „The Sun”, Dr. Charles Orser, curator de istorie arheologică la Universitatea de Stat din New York.