Evenimentul Zilei > Actualitate > ATENŢIE! Un nou ATAC de tip phishing de poate lăsa fără bani în cont
ATENŢIE! Un nou ATAC de tip phishing de poate lăsa fără bani în cont

ATENŢIE! Un nou ATAC de tip phishing de poate lăsa fără bani în cont

Specialiştii de la Bitdefender atenţionează asupra unui nou atac de tip phishing detectat astăzi şi care vizează clienţii Băncii Transilvania

Potrivit celor de la Bitdefender, clienţii primesc un email prin care sunt informaţi că banca a actualizat serviciile online şi solicită confirmarea detaliilor de accesare a contului, în caz contrar clientul riscând suspendare acestuia.
Utilizatorii sunt redirecţionaţi către un site fals, unde le sunt solicitate informaţii personale precum numele de utilizator şi parola sau codul de acces. Pagina către care sunt trimişi se aseamănă foarte mult cu site-ul legitim al Băncii Transilvania de pe care atacatorii au eliminat mesajul băncii: ”Banca Transilvania nu-ţi va trimite niciodată mesaje prin care să-ţi solicite accesarea de link-uri şi introducerea datelor de logare ale contului, sub diferite pretexte (ID, parola, cod token, etc.)".
De asemenea, URL-ul din bara de adrese include numele băncii, ”bancatransilvania”, însă nu conţine certificatul de securitate şi o conexiune de tip https://.
”Dacă site-ul este accesat din afara ţării pagina apare ca fiind inaccesibilă tocmai pentru a nu atrage atenţia instituţiilor ce blochează site-uri de phishing. Astfel pagina are şanse mari să stea în picioare mai mult timp, iar atacul şanse mari de reuşită,” a precizat Cătălin Coşoi, Chief Security Researcher, Bitdefender.
Atacul de phishing de astăzi ce vizează clienţii Banca Transilvania le urmează valurilor din ianuarie, aprilie şi iunie.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.