În această perioadă, deosebit de dificilă, infractorii cibernetici profită de temerile oamenilor și lansează atacuri în urma cărora obțin informații personale sau acces la conturi bancare.

Hackerii îi determină pe utilizatori să acceseze ataşamente sau linkuri care conțin viruși informatici. Drept urmare experții recomandă tuturor celor care primesc e-mailuri de la adrese necunoscute sau dubioase, să nu le deschidă, oricât de tentați ar fi.

„În perioade de genul acesta, care au puternic impact asupra planetei, hackerii încep campanii prin care oferă utilizatorilor informații false, pseudo-informații, încercând să îi păcălească să dea click pe anumite linkuri. Acum circulă pe net o hartă în timp real cu toate infecțiile cu coronavirus, care ar fi teoretic furnizată de Organizația Mondială a Sănătății. Este un virus. Harta nu e furnizată de OMS. Nu e o hartă în timp real cu infecțiile, dar e o informație foarte tentantă pentru oameni”, a arătat Alexandru Bălan, specialist în securitate informatică, citat de Digi24.

Potrivit sursei citate, atacurile informatice au crescut cu 475% de luna trecuta până acum și urmează să mai crească.