Evenimentul Zilei > International > Atentat eşuat asupra lui Putin
Atentat eşuat asupra lui Putin

Atentat eşuat asupra lui Putin

Serviciile speciale ruse au dejucat un proiect de asasinare a preşedintelui Vladimir Putin în Piaţa Roşie, în ziua alegerilor prezidenţiale din 2 martie, a anunţat azi cotidianul Tvoi Den, preluat de Mediafax.

Un cetăţean tadjic a fost arestat, având un arsenal de arme de foc, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate într-un apartament din apropiere de Piaţa Roşie, cu câteva ore înainte ca preşedintele în exerciţiu să rostească un discurs, a anunţat ziarul, fără să citeze surse.

Contactat de AFP, Serviciul Federal de Securitate (FSB) a refuzat să comenteze.

Cotidianul, care publică un raport detaliat al acestei operaţiuni, difuzează adeseori informaţii în exclusivitate în legătură cu politica rusă, citând oficiali sub acoperirea anonimatului.

Un informator a avertizat FSB cu câteva zile înaintea alegerilor în legătură cu un proiect de asasinare a preşedintelui Putin, precizând că un apartament a fost închiriat în acest scop pe cealaltă parte a fluviului care curge în apropiere de Kremlin, a anunţat Tvoi Den.

Forţele de ordine au organizat un raid la 2 martie, la ora locală 20.00 (19.00 ora României), şi au arestat un cetăţean tadjic, în vârstă de 24 de ani, care dispunea de "un întreg arsenal de arme de foc".

Trei ore mai târziu, Vladimir Putin şi succesorul său Dmitri Medvedev, care a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale, au mers în Piaţa Roşie, unde au vorbit miilor de susţinători.

Directorul FSB, Nikolai Patruşev, a declarat în această săptămână că serviciile sale au dejucat "atentate teroriste" în timpul campaniei electorale şi în ziua scrutinului, dar nu a oferit detalii.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: