Atentat asupra echipei de cricket din Sri Lanka în Pakistan | VIDEO

Atentat asupra echipei de cricket din Sri Lanka în Pakistan | VIDEO

Mai mulţi oameni înarmaţi au atacat, în această dimineaţă, autocarul care transporta echipa naţională de criket a statului Sri Lanka în timp ce acesta se apropia de stadionul Gaddafi din Lahore pentru o partidă cu echipa Pakistanului, rănind cel puţin cinci jucători, scrie CNN, citând autorităţile locale.

"Antrenorul echipei ne-a spus că mai mulţi jucători au fost împuşcaţi sau răniţi de şrapnel", a spus Charith Senanayake, purtătorul de cuvânt al echipei din Sri Lanka. Jucătorii răniţi au fost transportaţi la spital. Posturile de televiziune locale au anunţat că şase agenţi de pază şi doi civili au fost ucişi.

"Acest atac a fost foarte bine plănuit", a spus oficialul pakistanez cu securitatea Nadeem Sayed, care a adăugat că mai mulţi jucători sunt în stare gravă.

El a precizat că în atac au fost implicate cel puţin 12 persoane. Autorităţile locale au anunţat că atacatorii au folosit grenade şi lansatoare de rachete.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pakistanul a invitat echipa din Sri Lanka pentru o serie de partide test, după ce formaţia Indiei s-a retras din turneu din motive de securitate în urma atacurilor teroriste din luna noimebrie, asupra oraşului indian Mumbai.