Atacul românului din Italia atrage atenţia autorităţilor

Atacul românului din Italia atrage atenţia autorităţilor

Ca urmare a atacului săvârşit de românul Ioan Rus la finele săpămânii trecute, poliţia din Roma a anunţat mai multe raiduri la periferia oraşului.

Acţiunea carabinierilor va viza în special zona gării La Scorta unde a fost înjunghiată şi violată o studentă de origine africană. Persoana reţinută este un român, Ioan Rus, de 37 de ani, care are deja trei condamnări în România pentru furt.

Conform Mediafax, care citează agenţia Ansa, imigranţii români sunt consideraţi "cei mai periculoşi dintre străini". În opinia unui dintre locuitorii acestei zone, a cărui declaraţie a fost preluată de Mediafax, "înainte de cercetarea şi supravegherea zonei trebuie efectuate controale importante în trenuri, pentru că noaptea beţivii merg pe gratis fără probleme. (...) Aici nu au barăci, dar în mijlocul câmpului cu siguranţă oamenii aceştia stau în corturi".

O altă persoană intervievată cu privire la decizia carabinierilor de a face raiduri în zonă a declarat că "de cele mai multe ori românii sunt responsabili pentru actele de violenţă. În seara aceasta voi cere să fiu însoţită în drumul spre acasă. La Roma trăiesc mii de filipinezi şi chinezi, dar niciodată nu am auzit să fi violat pe cineva".

Ne puteți urmări și pe Google News

Raidurile poliţiei din Roma sunt stabilite pentru această zi şi vor continua în cursul acestei săptămâni.

Citeşte întreaga prezentare a cazului violatorului român aici Citeşte declaraţia victimei lui Ioan Rus aici