Potrivit Daily Mail, în două mesaje postate pe Twitter cu patru ore înainte de producerea exploziei, erau menționate, cu hashtag, temuta grupare teroristă Statul Islamic și #Manchester Arena. ”Ați uitat de amenințările noastre?  Așa arată teroarea”, a scris pe Twitter utilizatorul @owy663. Contul său a fost între timp suspendat, dar în capturile de ecran se poate vedea ora la care au fost postate mesajele, – 22.05.2017,  6.32 PM. Explozia s-a produs la ora locală 22.35. 

Într-un alt mesaj postat pe Twitter, utilizatorul Abdul Haqq scrie: „Se pare că bombele britanicilor aruncate peste copiii din Mosul și Raqqa tocmai s-au întors la #Manchester”.

Alte mesaje încurajează acțiunile așa-numiților „lupi singuratici”. În rețelele de socializare au rulat, pentru scrut timp, și o serie de filmulețe care lansau mesaje de ură și amenințare la adresa Occidentului și a SUA.  

De altfel, primii care au anunțat oficial că la Manchester Arena este vorba despre un atac terorist au fost mai mulți responsabili americani.