Evenimentul Zilei > Justitie > ATACAT CU CUŢITUL. Un jandarm, rănit de un traficant de droguri. VEZI CUM A DECURS ACŢIUNEA!
ATACAT CU CUŢITUL. Un jandarm, rănit de un traficant de droguri. VEZI CUM A DECURS ACŢIUNEA!

ATACAT CU CUŢITUL. Un jandarm, rănit de un traficant de droguri. VEZI CUM A DECURS ACŢIUNEA!

La scurt timp după incidentul în care interlopul Bebe Carabină a tras într-un poliţist, un alt eveniment de acest gen a avut loc în Capitală. De această dată, un traficant de droguri a atacat cu un cuţit un jandarm iar în timpul descinderilor, interlopii au tras cu bile de cauciuc în poliţişti şi jandarmi.

UPDATE. Poliţia Română a comunicat cum a decurs acţiunea de prindere în flagrant a membrilor unei reţele de traficanţi internaţionali de droguri.
Timp de aproximativ trei luni, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciul Antidrog – Biroul Substituenţi Droguri, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bucureşti, au desfăşurat investigaţii în care a fost documentată activitatea infracţională a unei reţele internaţionale de trafic de droguri.

Din probele administrate în acest caz a rezultat că membrii grupării procurau din Olanda droguri de mare risc (cocaină şi ecstasy) pe care le vindeau pe raza municipiului Bucureşti.
S-a stabilit că liderul reţelei este  DJIHLAH M.,  de 22 de ani, de cetăţenie româno – germană. În "echipă", acesta îi mai avea pe BOGDAN F., de 21 de ani,  MARIA M., de 18 ani,  CĂTĂLIN B., de 28 de ani,  ADRIAN M., de 23 de ani, toţi din Bucureşti, precum şi NICOLAE I., de 25 de ani, domiciliat oraşul Lehliu – Gară, judeţul Călăraşi.
Prinşi în flagrant
În timp ce îi urmăreau,  poliţiştii antidrog din cadrul B.C.C.O. Bucureşti au desfăşurat o acţiune complexă în sectorul 2 din Capitală şi i-au prins în flagrant pe DJIHLAH, BOGDAN şi MARIA, în timp ce negociau aproximativ 80 grame de cocaină, ambalată în şapte casete din plastic.
În continuarea flagrantului, în baza autorizaţiei obţinute de la Tribunalul Bucureşti, poliţiştii antidrog au desfăşurat o percheziţie la reşedinţa lui M. DJIHLAH, ridicând mai multe înscrisuri. Mergând pe urmele traficanţilor, oamenii legii au constatat că "pe fir" au intrat şi alte două persoanaje CĂTĂLIN şi  NICOLAE. Drept urmare,aseară poliţiştii antidrog, sprijiniţi de lucrători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei ”Vlad Ţepeş”, au mers la adresa unde locuiau cei doi.
În jurul orelor 21.00, la vederea oamenilor legii, NICOLAE l-a lovit pe un jandarm în zona nasului cu mânerul unui cuţit. În clipele următoare, CĂTĂLIN, folosind un revolver cu bile de cauciuc, a tras două cartuşe ţintindu-l în zona pieptului pe un alt jandarm, fără să-l rănească. În faţa actui atac, subofiţerul a scoas pistolul şi l-a împuşcat pe CĂTĂLIN B. în zona piciorului drept. El a fost transportat la Spitalul Pantelimon, unde s-a constatat că a suferit ”o plagă penetrantă prin împuşcare în coapsa dreaptă, fără leziuni osoase”.
La percheziţiile corporale efectuate asupra celor doi indivizi a mai fost descoperit un pistol cu bile, precum şi două cuţite cu lama de aproximativ 20 cm, ce au fost ridicate pentru cercetări.  La faţa locului s-a deplasat şi o echipă mixtă condusă de un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T.- S.T.B., care a efectuat cercetarea la faţa locului.
Toţi cei implicaţi în acest caz, traficanţii şi cei doi interlopi care au intrat în conflict cu jandarmii, au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. , urmând ca procurorul de caz să se pronunţe în legătură cu emiterea ordonanţelor de reţinere. Urmează ca ei să fir prezentaţi judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti pentru emiterea mandatelor de arestare. Ei sunt acuzaţi de trafic  internaţional de droguri de mare risc, trafic  de droguri de mare risc,lipsirea de libertate în mod ilegal,nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, şi constituirea unui grup infracţional organizat.
Cocaină şi ecstasy, acasă la traficanţi

Azi dimineaţă, poliţiştii antidrog au făcut o percheziţie la adresa la care locuieşte F. BOGDAN, unde au fost descoperite şi ridicate pentru cercetări 28 casete din plastic, ce conţin aproximativ 400 grame de cocaină, 32 comprimate de ecstasy (XTC), două telefoane mobile, două cartele SIM, copii ale unor documente, urme materiale pentru prelevarea ADN, precum şi urme papilare care vor fi expertizate de către specialişti. Poliţiştii antidrog l-au depistat şi pe M. ADRIAN, având asupra sa două caşete din plastic care conţineau aproximativ de 20 grame de cocaină.

În urma investigaţiilor, în total au fost descoperite şi ridicate pentru cercetări 37 caşete din plastic, care conţin în total aproximativ 500 grame de cocaină, 32 comprimate de ecstasy (XTC), un revolver şi trei cartuşe aferente, deţinute ilegal, un pistol cu bile  şi o cartuşe aferente, deţinute ilegal, două telefoane mobile, două cartele SIM.

Din probatoriul administrat a rezultat că suspectul M. DJIHLAH, împreună cu F. BOGDAN şi M. MARIA, a organizat procurarea, transportul, introducerea în ţară şi vânzarea pe teritoriul Românie a cantităţii de 500 grame de cocaină.
În acest sens, la data de 13 martie 2012, F. BOGDAN s-a deplasat cu avionul în oraşul Amsterdam, de unde a preluat şi a înghiţit 37 de caşete din plastic care conţineau aproximativ 500 grame  de cocaină, revenind în ţară la data de 16.03.2012.
Aici, acesta a fost răpit de către B. CĂTĂLIN şi I. NICOLAE, care, folosind pistoale şi arme albe, l-au transportat şi l-au sechestrat timp de aproximativ 24 de ore într-un apartament din Bucureşti, obligându-l prin violenţă să elimine 28 de caşete.
După ce a scăpat, F. BOGDAN a eliminat şi restul de 9 caşete pe care, cu ajutorul suspectei sale M. MARIA, le-a distribuit lui M. ADRIAN şi lui M. DJIHLAH.

La activităţi au participat  25  poliţişti antidrog din cadrul B.C.C.O. Bucureşti şi 20 jandarmi.  
Poliţiştii B.C.C.O. Bucureşti – Serviciul Antidrog continuă activităţile procedurale în cauză.


UPDATE. Oficiali din cadrul Poliţiei Române au precizat pentru EVZ că acţiunea care a declanşat conflictul dintre poliţiştii de la crimă organizată – care erau însoţiţi de jandarmi – şi traficanţii de droguri viza un cărăuş care aducea cocaină din America de Sud.
"A fost urmărit până în faţa unui bloc din Sectorul 3. Acolo, au apărut şi alţi indivizi care vroiau să ia de la el cocaina. Când au intervenit poliţiştii şi jandarmii, doi dintre indivizi au scos armele şi au tras cinci focuri. Erau pistoale cu bile de cauciuc. Jandarmul a fost rănit atunci când a încercat să îl imobilizeze pe unul dintre cei doi", a explicat un ofiţer de la Crimă Organizată.
Jandarmul a fost lovit cu un cuţit în faţă şi a fost rănit la nas. Cel pe care l-a împuşcat a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale. Până acum, în urma celor trei percheziţii efectuate în cartierul Titan au fost reţinuţi cinci indivizi şi au fost confiscate aproape 300 de grame de cocaină. 
Din primele informaţii, incidentul a avut loc, azi noapte, în timpul unei acţiuni a DIICOT şi a ofiţerilor de la Crimă Organizată. Traficantul l-a atacat pe jandarm şi l-a rănit uşor cu cuţitul. Acesta a ripostat şi l-a împuşcat pe bărbat în picior. Incidentul a avut loc în cartierul Titan. Totodată, în timpul descinderii, unii dintre interlopi au tras cu pistoale cu bile spre poliţiştii şi jandarmii în civil care îi urmăreau.
La această oră, au loc mai mai multe percheziţii la traficanţii de droguri din Cartierul Titan. Atacatorul jandarmului a fost prin şi dus la Secţia 13 Poliţie. El este nepotul inerlopului Pian, şeful Clanului Duduianu. Pian este arestat preventiv pentru înşelăciune.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: