Loredan Bulgaru a împlinit 18 ani în luna mai, şi de un an de zile juca fotbal într-una din cele patru echipe ale homeless-ilor timişoreni. Antrenorul naţionalei României de street-fotbal pentru oamenii străzii îl selectase deja în echipa care urma să joace în octombrie, la Mexico City (Mexic), în cadrul Campionatului Mondial dedicat fotbalului practicat de boschetari.
„Era unul dintre cei mai buni. Echipele de street-fotbal au numai 3 jucători şi un portar. Pentru Campionatul Mondial am făcut selecţie la nivel naţional, iar Loredan a fost unul dintre cei aleşi. Foarte bun fotbalist, copil foarte simţit. Abia aştepta să călătorească, să vadă lumea. Tocmai îşi făcuse şi buletinul”, a declarant Mihai Rosaş, antrenorul naţionalei României de street-fotbal pentru homeless.
Miercuri noaptea, după antrenamentul de seară, încheiat la ora 20.30, Loredan nu a mers direct „acasă” (dormea în trenuri, la Gara de Nord), ci a rămas cu alţi boschetari în oraş. Puţin după miezul nopţii, împreună cu alţi boschetari fotbalişti s-au întâlnit cu un om al străzii proaspăt ieşit din Penitenciar.
„Îl cheamă Alex, dar i se spune „Ochi în frunte”, aşa îl ştie toată lumea. El avea ceva probleme cu fratele lui Loredan. S-au certat, ăsta a scos cuţitul şi l-a tăiat în braţ pe băiat. Loredan a sărit să îl apere pe fratele său, iar puşcăriaşul l-a înţepat în spate, apoi în inimă. Patru lovituri i-a tras. Noi am sărit să îl ajutăm pe fratele lui Loredan, am crezut că el a fugit undeva. Când s-au liniştit lucrurile, după ce am sunat la 112, l-am apelat şi pe el. Nu răspundea, dar i se auzea telefonul. L-am găsit în faţă la Millenium Bank”, povesteşte unul dintre martorii cheie ai crimei.
Loredan Bulgaru a ajuns pe stradă acum câţiva ani, după ce fratele mai mare a plecat de acasă. Cei doi băieţi au lăsat locuinţa din Pesac şi sărăcia vieţii la ţară, în speranţa că la Timişoara îşi pot face un rost. Dormeau prin trenuri sau la azilul de noapte. Peste zi prestau joburi ocazionale, cât să se întreţină: cu banii câştigaţi şi-au luat telefoane mobile, blugi, adidaşi, tricorui şi de mâncare.
 Lui Loredan îi plăcea mult fotbalul, povestesc foştii lui companioni, nu a mirat pe nimeni că, la scurt timp după ce a intrat în echipă a fost selectat pentru Mexic. „Era cel mai bun dintre noi”, spune Florin, unul dintre prietenii băiatului. Sâmbătă, Loredan ar fi jucat în Ungaria, la Gyula, într-un meci de fotbal împotriva unei echipe de boschetari maghiari în cadrul unui eveniment numit „Fair-play” menit să arate că nu există nicio animozitate între unguri şi români.
 România merge la Campionatul Mondial de Fotbal al oamenilor fără adăpost, din Mexic. Români sunt antrenaţi de Mihai Rosaş, un asistent social din Timişoara România are o echipă de fotbal calificată la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal.
Lotul lărgit este format din 30 de tineri fără casă, din toate oraşele României. Este vorba de selecţionata oamenilor fără adăpost, care există de acum 5 ani. Echipa a încheiat recent un turneu de pregătire la Mako, în Ungaria.
Ediţia 2012 a Campionatului Mondial de fotbal pentru oamenii fără adăpost va avea loc între 6 şi 13 septembrie. Nani, fotbalistul potrhughez cumpărat între timp de Manchester United pentru 9.000.000 de euro şi care câştigă câteva milioane de lire sterline pe stagiune, a fost descoperit la o competiţie similară, din rândul oamnilor străzii.