Atacurile aeriene au loc cu puţin timp înaintea alegerilor legislative din Israel. Palestinienii au spus că o rachetă a lovit un sediu de poliţie al Hamas. Nu au fost anunţate victime.

Armata israeliană a anunţat că atacurile aeriene reprezintă răspunsul statului evreu la cele două rachete lansate, ieri, spre Israel din Fâşia Gaza. Rachetele au provocat pagube materiale, însă nu au existat victime.

Situaţie instabilă

Egiptul încearcă să medieze un acord de încetare a focului durabil între Israel şi Hamas. Diplomaţii celor două părţi spun că propunerea Egiptului include schimbul de prizonieri şi deschiderea uneia dintre punctele de trecere a frontierei din Fâşia Gaza.

Politicianul de dreapta, Benjamin Netanyahu, lider în sondajele de opinie realizate pentru alegerile parlamentare care vor avea loc marţi, a pus accent pe frica israelienilor de atacurile arabe, precizând că planurile guvenului de a oferi pământ în schimbul păcii au eşuat.

Principalul său adversar, liderul partidului de centru Kadima, Tzipi Livni, a spus că va continua procesul de pace, susţinut de Statele Unite ale Americii, cu palestinienii, pe care l-a iniţiat în calitate de ministru de externe.