Evenimentul Zilei > Actualitate > „Aşteptările au fost mici din start”
„Aşteptările au fost mici din start”

„Aşteptările au fost mici din start”

Naţionala masculină de gimnastică a dezamăgit la proba pe echipe, desfăşurată sâmbătă, la Birmingham (Anglia).

Sportivii pregătiţi de antrenorul Marius Urzică au obţinut doar poziţia a şaptea, cea mai slabă clasare a românilor din ultimii 16 ani. Fără Marian Drăgulescu, accidentat, lotul compus din Flavius Koczi, Adrian Bucur, Ovidiu Buidoso, Alin Jivan şi Cosmin Iancu a obţinut un total de 254,675 puncte în concursul câştigat de gimnaştii germani.

Marian Drăgulescu susţine că gimnaştii români au avut de la început şanse mici la obţinerea unei medalii. „S-a plecat cu punctaj mic, de aceea aşteptările au fost mici încă din start. Probabil că prezenţa mea ar fi ajutat echipa să obţină un punctaj mai bun. Cred că a fost de vină şi oboseala acumulată după drumul pe care l-au făcut cu trenul până în Anglia”, ne-a spus Drăgulescu.

Octavian Belu, fost antrenor al lotului feminin de gimnastică, crede că România are, şi la feminin, şi la masculin, două loturi încă neexperimentate. „Campionatele Europene sunt un prilej pentru a-ţi face rodajul înaintea Campionatelor Mondiale. Lumea s-a obişnuit cu medaliile câştigate de gimnastică, dar mai sunt şi astfel de perioade, în care se schimbă generaţiile”, ne-a declarat Belu.

Ruşinea a fost spălată, astăzi, de Flavius Koczi, care a obţinut medalia de bronz la sărituri. La sol, Koczi şi Bucur s-au clasat pe poziţiile şase, respectiv opt. Koczi a mai obţinut locul patru la cal cu mânere.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: