Asistenta unui parlamentar britanic, spioană rusă

Asistenta unui parlamentar britanic, spioană rusă

Serviciile secrete din Marea Britanie o suspectează pe o tânără asistentă a unui parlamentar de spionaj în favoarea Rusiei.

Katia Zatuliveter, de 25 de ani lucrează pentru cabinetul deputatului liberal democrat Mike Hancock (de 64 de ani).

Rusoaica a fost arestată săptămâna trecută, iar în acest moment se află într-un centru de securitate, unde aşteaptă să fie expulzată în Rusia.

Deputatul Mike Hancock a sărit în apărarea angajatei sale şi a negat acuzaţiile de spionaj care i se aduc tinerei, scrie publicaţia Sunday Times. Parlamentarul britanic a angajat-o pe tânără în timpul unei vizite la Strasbourg, unde a participat ca deputat al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Serviciile secrete britanice sunt de părere că tânăra l-a ales deliberat pe Mike Hancock, despre care se ştie că este un deputat prorus.

Katia Zatulivete a mai fost anchetată şi în luna august, pentru fapte de spionaj, dar arestarea a avut loc săptămâna trecută. În acest moment, tânăra riscă să fie expulzată din Marea Britanie. Ea este bănuită că ar fi avut relaţii intime cu un angajat din cadrul NATO. În august, asistenta parlamentarului britanic a fost reţinută pe un aeroport din Marea Britanie, la întoarcere din Rusia. Ea a fost supusă mai multor interogatorii.

Parlamentarul britanic Mike Hancock a mai fost implicat într-un scandal, în luna octombrie, când a fost arestat pentru comportament indecent. O femeie a depus plângere la poliţie, iar pentru infracţiunea comisă acum câteva luni, politicianul a fost eliberat din închisoare pe cauţiune.