"Aşază-te şi mănâncă", premieră la Galeria Mora

"Aşază-te şi mănâncă", premieră la Galeria Mora

"Aşază-te şi mănâncă" aduce în faţa privitorului o dilemă contemporană: ce consumăm şi cum ne consumă ceea ce alegem să consumăm. Aşa explică, pe scurt, artista Judit Balko, expoziţia de sculptură şi instalaţie care va fi vernisată mâine, de la ora 19:00 la Galeria Mora, din Bucureşti.

Deschisă până pe 22 octombrie, instalaţia îşi propune să pună în perspectivă - prin metafora mâncării - modul în care experienţele noastre ne transformă în ceea ce suntem, după cum spune artista în vârstă de 32 de ani.

"Digerăm experienţele cam în acelaşi fel în care digerăm mâncarea. Dacă în trecut mâncarea avea o anumită justificare de tip social, desemna un anumit statut şi definea o bunăstare socială, azi alegerea mâncării devine o decizie morală, care nu ţine doar de necesitatea hrănirii corpului. Perpetuăm o structurare a societăţii căreia uneori nu îi mai găsim justificarea", spune Judit Balko, absolventă a Universităţii de Arte "N. Grigorescu" din Bucureşti şi preşedinte al Asociaţiei culturale Volum Art.

"Aşază-te şi mănâncă" este unul dintre titlurile din seria proiectelor expoziţionale pe care Galeria MORA le prezintă pe parcursul acestui an. Urmează proiecte de pictură şi performance, create de artişti români

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a participa la vernisajul de mâine, programaţi-vă la următorul număr de telefon 021 316 55 41