Evenimentul Zilei > International > Asasinul fiului președintelui, în fața judecătorilor. Cică să apără singur
Asasinul fiului președintelui, în fața judecătorilor. Cică să apără singur

Asasinul fiului președintelui, în fața judecătorilor. Cică să apără singur

Asasinul fiului fostului preşedinte vest-german Richard von Weizsäcker a ajuns, marţi, în faţa instanţei de judecată.

 

În vârstă de 57 de ani, asasinul originar din landul Renania-Palatinat, este acuzat de uciderea lui Fritz von Weizsäcker cu un briceag, act motivat de ura faţă de familia victimei. De asemenea, el este acuzat de tentativă de ucidere a unui ofiţer de poliţie.

Bărbatul doreşte să răspundă singur la acuzaţii, potrivit avocaţilor săi. Totuşi, acest lucru nu a fost posibil marţi întrucât la audiere nu a participat şi un expert psiholog, a explicat tribunalul districtual. Audierea de marţi s-a încheiat după numai şapte minute, instanţa doar citind actul de acuzare.

Procesul va trebui să determine şi responsabilitatea infracţională a acuzatului.

Fritz von Weizsäcker a fost şeful secţiei de medicină internă la spitalul Schlosspark din Berlin şi a fost înjunghiat mortal în seara zilei de 19 noiembrie 2019, în timpul unei prelegeri desfăşurate acolo. Un poliţist a reuşit să-l imobilizeze pe atacator, dar a fost grav rănit.

Asasinarea medicului Fritz von Weizsäcker a provocat un val de emoţie în întreaga Germanie. Cancelarul Angela Merkel a numit această crimă drept o ”lovitură teribilă pentru familie”.

Membru al Uniunii Creştin-Democrate, Richard von Weizsäcker a fost primar al Berlinului de Vest în perioada 1981-1984 şi preşedinte al Republicii Federale a Germaniei între 1984 şi 1994. Politicianul conservator german a decedat în anul 2015, anunță Agerpres.