În vârstă de 57 de ani, asasinul originar din landul Renania-Palatinat, este acuzat de uciderea lui Fritz von Weizsäcker cu un briceag, act motivat de ura faţă de familia victimei. De asemenea, el este acuzat de tentativă de ucidere a unui ofiţer de poliţie.

Bărbatul doreşte să răspundă singur la acuzaţii, potrivit avocaţilor săi. Totuşi, acest lucru nu a fost posibil marţi întrucât la audiere nu a participat şi un expert psiholog, a explicat tribunalul districtual. Audierea de marţi s-a încheiat după numai şapte minute, instanţa doar citind actul de acuzare.

Procesul va trebui să determine şi responsabilitatea infracţională a acuzatului.

Fritz von Weizsäcker a fost şeful secţiei de medicină internă la spitalul Schlosspark din Berlin şi a fost înjunghiat mortal în seara zilei de 19 noiembrie 2019, în timpul unei prelegeri desfăşurate acolo. Un poliţist a reuşit să-l imobilizeze pe atacator, dar a fost grav rănit.

Asasinarea medicului Fritz von Weizsäcker a provocat un val de emoţie în întreaga Germanie. Cancelarul Angela Merkel a numit această crimă drept o ”lovitură teribilă pentru familie”.

Membru al Uniunii Creştin-Democrate, Richard von Weizsäcker a fost primar al Berlinului de Vest în perioada 1981-1984 şi preşedinte al Republicii Federale a Germaniei între 1984 şi 1994. Politicianul conservator german a decedat în anul 2015, anunță Agerpres.