Evenimentul Zilei > Politica > Articol elogios la adresa Corinei Creţu în publicaţia „New Europe”
Articol elogios la adresa Corinei Creţu în publicaţia „New Europe”

Articol elogios la adresa Corinei Creţu în publicaţia „New Europe”

După ce publicaţia Politico a desfiinţat-o într-un articol de săptămâna trecută, Corina Creţu a postat un articol pe pagina sa de Facebook, din "New Europe", intitulat: "Corina Creţu, o nouă stea". Interesant este faptul că în ultimul paragraf atacul din Politico este considerat o răzbunare a lui Cioloş, care a pierdut anul trecut funcţia de comisar european în favoarea Corinei Creţu.

Potrivit New Europe, Corina Creţu nu a dezamăgit în cariera politică. Prezentată ca un "politician abil", Creţu este lăudată pentru implicarea sa la nivelul UE încă înainte de aderarea României, pentru reuşita de a fi aleasă de trei ori membru al Parlamentului European şi pentru ascensiunea în funcţia de vicepreşedinte al PE.

"Accederea în funcţia de comisar european poate părea neaşteptată pentru cei nefamiliarizaţi cu activitatea sa, dar nu este nemeritată. Bătălia pentru nominalizare a fost feroce. Dacian Cioloş, cel care fusese anterior comisar din partea României, a luptat din greu să-şi păstreze poziţia. Preşedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, a considerat-o pe Creţu o candidată mai bună şi a desemnat-o pentru portofoliul politicilor regionale. Creţu a fost confirmată fără probleme de Parlamentul European, trecând de audieri cu brio", mai scrie neurope.eu, citat de stiripesurse.ro.

De când a devenit comisar, Corina Creţu a fost ocupată cu efortul de a ajuta dezvoltarea şi modernizarea economiei Europene, dar şi cu gestionarea unor probleme cum ar fi criza grecească, mai scrie sursa citată, care menţionează laudativ şi alte activităţi ale Corinei Creţu din poziţia de comisar. New Europe o citează pe europarlamentara Maria Spyraki (Grecia), care vorbeşte de asemenea pozitiv despre colaborarea cu românca: "Este întotdeauna prezentă la întâlnirile Comitetului de Dezvoltare Regională în PE, gata să explice şi să coopereze cu europarlamentarii. În special pe probleme legate de Grecia, lucrează din greu să încheie precedentul exerciţiu financiar (2007-2013) fără să fie nevoie de alte contribuţii la nivel naţional, fiind un uriaş ajutor pentru ţara mea", a declarat Spyraki.

Articolul din New Europe critică informaţiile publicate de Politico, despre care spune că au fost menite să o discrediteze pe Corina Creţu.

"Cioloş a pierdut bătălia pentru funcţia de comisar european, dar recenta sa ascensiune la vârful politicii româneşti o pune pe Corina Creţu în situaţia de a înfrunta un bărbat cu resentimente. Antipatia personală a lui Cioloş pentru Creţu nu este un secret, dar probabil că interesele ţării sale ar trebui să primeze. În revanşa sa împotriva Corinei Creţu, Cioloş este faţă în faţă cu o Comisie Europeană care continuă să-i ofere româncei suport total şi care a respins anul trecut candidatura actualului prim-ministru al României", concluzionează New Europe în articolul distribuit şi de Corina Creţu pe pagina sa de Facebook, potrivit stiripesurse.ro.