Arta preparării îngheţatei se învaţă în Italia

Arta preparării îngheţatei se învaţă în Italia

Prepararea îngheţatei este o adevărată artă ce trebuie studiată. Cel puţin aşa crede producătorul de maşini de îngheţată Carpigiani care a inaugurat o şcoală de cofetari specializaţi în prepararea îngheţatei.

Cursurile "Universităţii Gelato" durează o săptămână. Acolo află învăţăceii că cea mai bună îngheţată se prepară la minus 10 grade şi că prea multă frişcă sau prea mult zahăr, strică gustul. De regulă, la cursuri se înscriu proprietari de cofetării şi tonete de îngheţată, unii dintre ei fără experienţă în alimentaţie publică. "Mulţi sunt surprinşi să vadă cât de uşor se foloseşte maşina de îngheţată. Dacă ştii programele, merge de la sine. Proprietarii trebuie numai să înveţe să dozeze materia primă, iar de restul se ocupă angajaţii. Astfel creşte productivitatea", afirmă Roberto Lobrano, instructor al şcolii Carpigiani. Citiţi mai multe pe Deutsche Welle.