Argint european pentru Marian Oprea

Argint european pentru Marian Oprea

Marian Oprea a cucerit medalia de argint în proba de triplusalt din cadrul Campionatelor Europene de la Barcelona, cu o săritură de 17.51 metri.

Atletul român a reuşit cea mai bună performanţă a serii în a cincea încercare a serii. 17,51 metri este şi cel mai bun rezultat personal al anului pentru Oprea, care urcă din nou pe podiumul unei competiţii importante, după doi ani în care s-a luptat cu accidentările.

Medalia de aur a fost obţinută de britanicului Philips Idowu (17.81 metri), iar cea de bronz francezului Teddy Tamgho (17.45 metri), care este deţinătorul recordului mondial al probei în sală (17.98).

Argintul cucerit de Marian Oprea este a doua medalie obţinută de delegaţia României la Campionatele Europene de la Barcelona, după cea de argint câştigată de Nicoleta Grasu la aruncarea discului. Alţi patru sportivi sunt calificaţi în finalele probelor la care participă: Angela Moroşanu, la 400 metri garduri, Ancuţa Bobocel, la 3000 de metri obstacole, Bianca Perie, la aruncarea ciocanului şi Adelina Gavrilă, la triplusalt.

Ne puteți urmări și pe Google News