Argeş: „Cavalerul antitutun“ cere despăgubiri de 2 milioane de euro

Argeş: „Cavalerul antitutun“ cere despăgubiri de 2 milioane de euro

Florin Richiţeanu, deţinutul piteştean care a obţinut vineri în instanţă interzicerea fumatului în celule, vrea să ceară statului despă gubiri substanţiale pentru că s-ar fi îmbolnăvit de TBC.

„Vreau să deschid iar un proces, prin care voi cere statului român despăgubiri de 2 milioane de euro pentru că, din cauza fumatului din închisoare, m-am îmbolnăvit grav în 2002. Când voi ieşi de aici, dacă voi câştiga procesul, vreau ca o parte din bani să îi dau Bisericii Adventiste“, a declarat Richiţeanu, condamnat în 2000. Potrivit acestuia, el s-a îmbolnăvit de plămâni în 2002, când era încă fumător înrăit. El a renunţat la viciu abia anul trecut, convins de nişte misionari adventişti.

„Procesul intentat de Richiţeanu se vrea un precedent, că deţinuţii pot face legea, ceea ce nu e adevărat!“, a declarat Andreea Neagoe, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi.

Potrivit acesteia, deţinuţii puteau opta, încă de anul trecut, pentru ocuparea celulelor de fumători sau nefumători, şi chiar cei din camerele de nefumători sunt obligaţi să fumeze doar la grupurile sanitare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Numai pe compartimentul unde îşi ispăşeşte pedeapsa Richiţeanu există două camere pentru nefumători, iar el locuieşte într-una din ele încă din perioada în care ne deschisese proces“, a afirmat Neagoe.

Cititi si:

Un criminal scoate fumatul din celulă cu justiţia