Arbitrul Geoană îl fură pe Iliescu în meciul cu Guşă

Arbitrul Geoană îl fură pe Iliescu în meciul cu Guşă

Preşedintele de onoare al PSD a declarat, astăzi, că formaţiunea din care face parte "a trecut printr-o perioadă foarte dificilă", dar "nu are nevoie de străinaşi şi mercenari", de genul Cozmin Guşă.

Reacţia lui Ion Iliescu vine după ce fostul lider al PIN a fost numit consilier al preşedintelui social-democrat al Senatului, Mircea Geoană. Guşă i-a răspuns lui Iliescu, reproşându-i că, în ciuda experienţei politice, îi face un bine preşedintelui actual, Traian Băsescu. Arbitrul inechitabil al schimbului de replici la distanţă este Mircea Geoană, care crede că Guşă este util pentru că "are experienţă în Transilvania".

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat că "PIN este un partener natural al PSD", după ce social-democraţii au supravegheat atent fuziunea "verzilor" fantomatici de la Alternativa Ecologistă cu Partidul Iniţiativa Naţională (PIN), care a fost condus de Cozmin Guşă.

Mai mult, PIN nu va avea candidat propriu pentru prezidenţiale şi va susţine candidatul PSD. În numele PIN a vorbit Cozmin Guşă. „Voi face toate eforturile ca Traian Băsescu să-şi bea şpriţurile liniştit cu Gigi Becali”, s-a angajat consilierul electoral al lui Mircea Geoană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reacţii la reacţie

"Cred că domnul Ion Iliescu, deşi cu experienţă politică remarcabilă, nu şi-a dat seama foarte bine că, prin poziţia publică pe care o are atât în ochii partidului din care face parte, cât şi în ochii opiniei publice, îi face un mare serviciu actualului preşedinte, Traian Băsescu. Dacă nu a observat lucrul acesta, i-l aduc eu la cunoştiinţă şi-i doresc multă sănătate", a spus Cozmin Guşă pentru Mediafax.

Fostul lider PIN consideră că atacul lui IIiescu la adresa sa "face parte din tradiţia apariţiilor publice" ale fostului şef de stat. Guşă crede că Iliescu nu va accepta niciodată o discuţie cu generaţia tânără "despre ceea ce s-a întâmplat în 1989 şi după acest an, fapte de natură să fie elucidate şi pe care are datoria să le elucideze".

Liderul PSD, Mircea Geoană, a reacţionat imediat la spusele preşedintelui de onoare şi a ţinut să precizeze că "Guşă nu are o relaţie cu PSD ca partid", ci este vorba despre o colaborare cu "cineva care are o anumită experienţă în zona Transilvaniei". ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 16:00

Sfârşitul unui sistem

Ion Iliescu crede că lumea se pregăteşte de post-capitalism, iar România nu are nevoie de un preşedinte ca Traian Băsescu.

Preşedintele de onoare al PSD a făcut, astăzi, o radiografie a crizei globale şi a modului în care România o întâmpină. "Nu ne aflăm într-o criză obişnuită. Este o criză de sistem, poate chiar de final de sistem, o criză care ar putea închide o istorie de 500 de ani", a spus Iliescu, care consideră că economia se aşază pe noi baze, "post-capitaliste".

Fostul şef de stat a spus că sistemul comunist a "ignorat piaţa ca fenomen obiectiv", substituind-o forţat cu statul, iar cel capitalist a "fetişizat" noţiunea de piaţă.

Atac la Băsescu Asemănător previziunilor lui Silviu Brucan, de după revoluţia din 1989, Iliescu a spus că România şi lumea va cunoaşte faţa noului sistem mondial în următorii zece ani.

"Un tsunami care se produce în mijlocul Oceanul, dar plesneşte cel mai puternic la mal. Noi suntem la mal", a spus Iliescu, pentru ca apoi să emită un nou atac dur la adresa preşedintelui Băsescu.

"Băsescu este un om conflictual, care a făcut numai rău. L-au părăsit toţi cosilierii", a spus social-democratul, care crede că România are nevoie de un "factor coagulant".

Iliescu: Avem nevoie de oameni care "suflă-n front"

Iliescu s-a referit şi la partidul din care face parte, susţinând că PSD-ul este ca o familie cu "disensiuni", dar care, "cu înţelepciuni", este capabilă să treacă de disensiuni.

El crede chiar că fiecare partid are nevoie de oameni care "suflă în front", deoarece, consideră Iliescu, "dintr-o confruntare deschisă de opinii, păreri şi opţiuni învaţă toţi". CITIŢI ŞI:

DEZBATERE EVZ: Are dreptate Ion Iliescu?