Chloe Robins, o britanică în vârstă de doar 14 ani, a ajuns de urgenţă la spital, după ce mama ei a încercat să îi vopsească părul. Primele simptome ale alergiei de care suferea adolescenta din Swaythling, Marea Britanie, au început imediat după aplicarea vopselei: o senzaţie puternică de mâncărime a pielii scalpului.

Deşi vopseaua era una semi-permanentă, aceasta conţinea o substanţă chimică numită para-fenilendiamină. Substanţa respectivă este recunoscută pentru reacţiile alergice pe care le poate provoca.

Para-fendilendiamină este interzisă în trei ţări europene
Reacţiile alergice la para-fendilendiamină au devenit o problemă atât de serioasă încât în Germania, Franţa şi Suedia a fost interzisă includerea acesteia în vopseaua de păr. Legislaţia în vigoare din Uniunea Europeană permite ca vopseaua de păr să conţină para-fendilendiamină în proporţie de maximum 6%, suficient totuşi să îi provoace tinerei britanice o reacţie alergică.

În mai puţin de 48 de ore, capul şi gâtul fetei se umflaseră atât de tare încât ajunseseră la un volum dublu de cât ar fi fost normal. În plus, starea ei de sănătate se degrada vizibil de la o oră la alta, avea mari dificultăţi respiratorii.

O altă tânără, în de 17 ani, a murit din cauza vopselei de păr
Întreaga întâmplare vine după ce în urmă cu doar câteva săptămâni, o tânără de doar 17 ani a avut parte de o moartă violentă, survenită în urma unei reacţii alergice cauzate de vopseaua de păr pe care o folosise. În cazul ei nu a mai fost posibilă intervenţia medicilor deoarece s-a sufocat la doar 20 de minute de la aplicarea vopselei.

Părul brunet se potrivea mai bine cu costumul de Halloween
Chloe Robins, tânăra de 14 ani, a fost mai norocoasă. „Doream să mă vopsesc deoarece urma ca de Halloween să mă costumez în zombi şi credeam că se potriveşte mai bine părul brunet cu costumul. Mama a fost cea care m-a ajutat să mă vopsesc. A început să mă mănânce scalpul, apoi am avut o erupţie pe pielea capului, ulterior erupţia s-a întins pe tot corpul. Faţa mea a devenit rotundă ca o farfurie din cauza umflăturilor, la fel şi ochii. Arătam ca un elefant", a declarat tânăra pentru Dailymail.co.uk.

Chloe şi mama ei au fost extrem de afectate, atât pentru viaţa fetei cât şi pentru cariera de model pe care aceasta îşi doreşte să o urmeze. Se pare că tratamentul aplicat de medici i-a salvat viaţa, însă „vor rămâne urme care ar putea să îi afecteze cariera ca model", a declarat mama fetei.