Evenimentul Zilei > Actualitate > Aproape o sută de mineri s-au blocat şi protestează în Salina Dej. Care sunt revendicările lor
Aproape o sută de mineri s-au blocat şi protestează în Salina Dej. Care sunt revendicările lor

Aproape o sută de mineri s-au blocat şi protestează în Salina Dej. Care sunt revendicările lor

Aproape o sută de mineri s-au blocat în Salina Ocna Dej din judeţul Cluj, iar alţi aproximativ 60 s-au solidarizat cu ei şi protestează la suprafaţă, în curtea unităţii, faţă de reducerea fondului de salarii al societăţii, în condiţiile în care producţia a crescut comparativ cu anul trecut, informează mediafax.ro.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a declarat pentru mediafax.ro, că minerii de la Salina Ocna Dej au declanşat protestul vineri, când primul schimb a refuzat să iasă din subteran, iar ulterior s-au alăturat schimburile II şi III, numărul protestatarilor din subteran ajungând, în prezent, la 98 de persoane.

Vuşcan a spus că alţi aproximativ 60 de mineri s-au solidarizat cu colegii lor din subteran şi protestează în curtea unităţii.

Prefectul de Cluj a explicat că o parte dintre mineri, cei din primul schimb de vineri, sunt deja de peste 30 de ore în subteran.