Simulările de la Ministerul Muncii arată că „de majorări mai consistente vor beneficia între 550.000 şi 700.000 de bugetari”, însă o decizie finală privind modul concret de creştere a salariilor nu a fost luată încă la nivelul executivului, a declarat astăzi Mocanu.
Oficialul a explicat că există două variante de lucru. Una prevede majorarea salariului minim din sectorul bugetar, adică indicele de referinţă 1 din legea salarizării unitare, de la 600 la 811 lei brut, adică în jur de 600 de lei net. A doua variantă indică o creştere de la 600 la 850 de lei brut, adică un salariu minim net la stat de aproape 620 de lei, a explicat Mocanu.
Acesta a adăugat că „în medie, este vorba despre o creştere de 14% a salariilor bugetarilor”, cifră ce reprezintă de altfel recomandarea Băncii Mondiale.
Secretarul de stat nu a putut preciza însă ce sumă implică majorarea medie de 14%, a menţionat doar parametrii generali impuşi de Ministerul Finanţelor: 39 de miliarde de lei, bugetul de salarii în 2011 pentru 1.290.000 de angajaţi. „Deocamdată, Ministerul Finanţelor a solicitat Ministerului Muncii să găsească algoritmul de împărţire a acestor bani”, a mai spus secretarul de stat.  
Citiţi şi:

  • Cum vrea guvernul să crească salariile bugetarilor în 2011
  • FMI ne recomandă să ţinem salariile publice în frâu