Evenimentul Zilei > Actualitate > Aplicaţii care-ţi găsesc telefonul dispărut
Aplicaţii care-ţi găsesc telefonul dispărut

Aplicaţii care-ţi găsesc telefonul dispărut

Smartphone-urile iPhone şi cele cu sistem de operare Android pot fi recuperate cu ajutorul unor softuri.

Să ţi se fure smartphone-ul sau să-l pierzi a ajuns să fie mai grav decât dacă îţi dispar actele. Conturile de e-mail, accesul la reţelele de socializare, fotografiile, toate sunt la dispoziţia celui care îţi găseşte sau îţi fură telefonul.

Însă, atât pentru iPhone cât şi pentru telefoanele cu Android există apli­­­­caţii care te ajută să-ţi găseşti paratul.

Find My iPhone. Este apli­caţia pentru smartphone-ul Apple. Dacă îţi dispare telefonul, de pe un alt gadget Apple, accesezi această apli­caţie, introduci id-ul şi parola ta şi poţi afla de pe o hartă unde e iPhone-ul tău în acel moment, poţi trimite un mesaj "noului" posesor, să-l blochezi sau să ştergi datele personale. Există şi versiune în limba română.

Where’s My Droid. Apli­ca­­ţia îţi poate localiza smartphone-ul Android prin intermediul GPS-ului şi Google Maps. La fel ca şi în cazul iPhone, trebuie să accesezi aplicaţia de pe un alt telefon. Poţi trimite mesaje celui
care l-a găsit, să blochezi SIM-ul sau şi să ştergi toate datele din memorie.

STUDIU

La ce se uită cei care îţi găsesc mobilul

Compania producătoare de antiviruşi Symantec a realizat un experiment prin care a vrut să vadă ce se întâmplă cu telefoanele pierdute.

Astfel, studiul a relevat faptul că din cei 50 de oameni care au găsit smartphone-urile monitorizate, 80% s-au uitat la datele de contact, 57% la diverse parole, 45% la datele legate de salariul posesorului care a pierdut telefonul, 43% la informaţii despre conturile bancare şi 64% în conturile reţelelor de socializare online.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: