Aplicaţia "Angry Birds" va ajunge pe marele ecran

Aplicaţia "Angry Birds" va ajunge pe marele ecran

Ceea ce a început în 2009 ca un simplu joc pentru iPhone, a devenit o industrie de milioane de dolari. Următorul pas pentru "Angry Birds" este transformarea aplicaţiei în film.

"Angry Birds" a fost realizat de compania Rovio şi s-a extins, în cei aproape doi ani de existenţă, de la aplicaţie valabilă numai pentru posesorii de iPhone la joc pentru PC şi Play Station şi aplicaţie pentru smartphone-uri cu alte sisteme de operare.

Luna trecută Rovio a cumpărat studioul finlandez de animaţie Kombo, reprezentanţii companiei dorind să realizeze o serie de scurtmetraje care să le aibă ca personaje principale pe celebrele păsări. Aceştia voiau să transforme apoi scurtmetrajele într-un lungmetraj de animaţie.

Conform The Guardian, pasul decisiv al celor de la Rovio a fost cooptarea lui David Maisel, fostul director al studiourilor Marvel, în calitate de consultant special. "S-a vorbit foarte de mult despre realizarea unui film Angry Birds, dar abia acum acest lucru se va întâmpla cu adevărat", a spus acesta.

Joculeţul care crează dependenţă a fost descărcat de 250 milioane de ori până acum. Scopul lui este să nimereşti, cu ajutorul unei praştii care propulsează păsări în aer, nişte porci care au furat ouăle păsărilor.

Mikael Hed, directorul Rovio, a părut entuziasmat de colaborarea cu fostul reprezentant al companiei Marvel. David Maisel a fost cel care a dus la bun sfârşit proiecte importante ca "Iron Man" sau "The Incredible Hulk". Dezvoltatorii jocului au în plan şi realizarea unei cărţi de bucate care să se inspire din celebrul "Angry Birds".

Ne puteți urmări și pe Google News