Aparat de evitat roşul de la semafor

Aparat de evitat roşul de la semafor

Producătorii germani de autoturisme au inventat un dispozitiv pentru maşină care evită culoarea roşie a semaforului, arată The Telegraph.

Aparatul, numit Travolution, le indică şoferilor cu ce viteză să circule pentru a ajunge în intersecţii numai când semaforul arată culoarea verde.

Dispozitivul este instalat în interiorul maşinii şi calculează viteza pe care şoferii ar trebui s-o adopte în funcţie de poziţia autoturismului şi distanţa până la următorul semafor, apoi arată rezultatul pe un ecran.             Audi, producătorul de autoturisme care a dezvoltat ideea, a spus că dispozitivul va ajuta la reducerea poluării pentru că vor fi mai puţine maşini care staţionează la semafoare şi care elimină gaze toxice în aer. Totodată, şoferii vor putea economisi benzină, pentru că s-ar reduce ineficienţa comenzilor bruşte stop-start.         Travolution va fi, totuşi, testat în diverse situaţii de trafic, pentru a stabili dacă ar putea crea probleme celorlalţi participanţi la trafic.         Reprezentanţii Audi au mai declarat că este prea devreme pentru a estima cât ar costa produsul dacă ar fi vândut la scară largă.

Ne puteți urmări și pe Google News