Evenimentul Zilei > Social > O altă enoriașă vine cu acuzații la adresa preotului Visarion Alexa: „Mă scana din priviri și făcea apropouri indecente”
O altă enoriașă vine cu acuzații la adresa preotului Visarion Alexa: „Mă scana din priviri și făcea apropouri indecente”

O altă enoriașă vine cu acuzații la adresa preotului Visarion Alexa: „Mă scana din priviri și făcea apropouri indecente”

Mai multe enoriașe au început să facă dezvăluiri despre comportamentul indecent pe care preotul Visarion Alexa l-a avut față de ele, după ce primul caz de hărțuire sexuală a ieșit la lumină. O femeie a dezvăluit că el ar fi întrebat-o lucruri indecente și i-ar fi trimis pe rețelele de socializare mesaje obscene.

Apar noi acuzații împotriva preotului Visarion Alexa, după ce zilele trecute a ieșit la iveală că aceasta ar fi agresat sexual o femeie, la spovedanie.

Acum, mai multe enoriașe au prins curaj să vorbească despre cele întâmplate chiar în biserica preotului. Una dintre presupusele victime a mărturisit că preotul o scana din priviri și că a întrebat-o lucruri indecente.

„Mă scana din priviri şi pe urmă a început cu tot felul de discuţii care nu îşi aveau rostul şi apropouri legate de viaţa mea sexuală. M-a întrebat dacă îmi oferă soţul orgasme, cât de des, cât de mult şi, în caz că nu sunt singură, să apelez la el”, a dezvăluit femeia.

Chiar și după ce femeia a încercat să-l îndepărteze pe preot, el a continuat cu mesaje obscene pe rețelele de socializare. Ca urmare, presupusa victimă l-a blocat pe preot, mărturisind că a fost șocată să afle că și alte femei au trecut prin aceleași clipe ca și ea.

Totodată, ea a precizat că dacă preotul s-a comportat astfel cu ea, pe care nu o cunoștea, nu își poate imagina ce comportament a avut cu celelalte femei.

Visarion Alexa are profilul unui prădător sexual

Vorbind despre aceste cazuri, psihologii au precizat că selecția victimelor este în general din proximitatea agresorului. Mai mult, se conturează profilul unui agresor sexual, având în vedere că acesta „nu este neapărat violent, este persuasiv, este convingător şi îşi maschează comportamentul prin aparenţa complicităţii victimei care este dezarmată emoţional sau psihologic în faţa prădătorului”, a menționat psihiatrul Gabriel Diaconu.

Visarion Alexa ar putea fi răspopit. Într-un răspuns furnizat de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu a susținut că în funcție de decizia judecătoarească, preotul riscă să fie dat afară din preoție.

Însă, dacă nu există o astfel de condamnare penală pentru faptele sale, Visarion Alexa poate să slujească din nou, dar doar după o perioadă de „pocăință și îndreptare”, potrivit observatornews.ro.