Evenimentul ZileiActualitateExclusiv. Părintele Alexa, victima unei enoriașe „cu cheiță”? Ciutacu: Cazul lui este unul important în lupta pentru putere în BOR. Video

Exclusiv. Părintele Alexa, victima unei enoriașe „cu cheiță”? Ciutacu: Cazul lui este unul important în lupta pentru putere în BOR. Video

VIDEO
Cazul părintelui Visarion Alexa, una dintre vedetele noii generați de prelați cultivate de mai-marii BOR, a inflamat opinia publică. Implicat într-un scandal de agresiune sexuală, Alexa, un adevărat influencer mai ales în rândul tinerei generații, pare un caz de manual al luptei pentru putere din sânul BOR, consideră Robert Turcescu și invitații săi în podcastul EVZ Play de marți.

Remarcând rapiditatea neobișnuită cu care oamenii legi s-au mișcat, în condițiile în care în multe alte cazuri se luptă cu inerția, jurnalistul de televiziune Victor Ciutacu a avansat ipoteza că pare un dosar aranjat.

Ciutacu: Au pus tehnică DOS pe ea și au trimis-o iar să rămână înregistrat

„S-au mobilizat mari resurse. Cazul lui Visarion Alexa este unul important în lupta pentru putere în BOR. Câte s-au dus până acum să reclame că popa le-a pus mâna pe fund? Ea (n.r. – reclamanta) punea oricum întrebări foarte descriptive și provocatoare. Nu se știe dacă preotul a atins-o în calitate de preot, în calitate de prieten. Ceea ce este greșit este că s-a petrecut în biserică. Te duci acasă, la hotel, nu în biserică.

Ne puteți urmări și pe Google News
Sura foto: Razvan Valcaneantu/EVZ

Ce mă miră este rapiditatea cu care s-a acționat. Avocata femeii a venit recent cu propunerea de a depune plângere, ăia imediat au dat drumul la măsuri, au luat autorizare de interceptare, au pus tehnică DOS pe ea și au trimis-o iar la Alexa să se spargă ăsta și să rămână înregistrat. Înregistrarea a avut loc pe 14 septembrie. Suntem în 20 astăzi. L-au făcut rapid”, a comentat Ciutacu în studioul EVZ-Capital.

Alexa, unul dintre „copiii” Patriarhului Daniel

Patriarhia Română face apel la solidaritate: „Să ajutăm în continuare pe refugiați, să ne rugăm pentru pace”
Sursa: EVZ / Razvan Valcaneantu

Visarion Alexa este unul dintre așa-numiții „copii” ai Patriarhului Daniel. Acesta din urmă își creștea o nouă generație de popi cu care să facă o reformă a BOR. Alexa face parte dintre preoții tinerii, pe timpul pandemiei a îndemnat non-stop spre vaccinare. Răfuiala a pornit mai mult ca sigur din interiorul Bisericii. E un mic șah la Patriarh”, a declarat jurnalistul România TV.

„Acest popă se transformase în mega-star”

Din punctul de vedere al jurnalistului EVZ Mirel Curea, vina feței bisericești este în primul rând morală. Chiar dacă putem accepta că și preoții  pot cădea pradă ispitelor profane, acesta ar fi trebuit să fie la înălțimea menirii sale înalte. „L-a tras dracul de barbă rău de tot. Spovedania este una dintre cele șapte taine ale bisericii. Nu o transformi într-o asemenea prostie. (…) Visarion Alexa trebuie dat de exemplu. Este o gravitate excepțională. Facebook i-a smintit pe mulți. Acest popă se transformase în mega-star. Indiferent dacă ești preot sau nu, morala și credința în Dumnezeu nu ar trebui să te lase să faci așa ceva, să tratezi unii oameni ca pe carne”, a opinat jurnalistul în podcastul EVZ-Play.

Emisiunea integrală:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro

Accesează: