Evenimentul Zilei > Monden > „Extratereștrii există, sunt pe Pământ!” O spune un astronaut, nu vreun vânător de OZN-uri
„Extratereștrii există, sunt pe Pământ!” O spune un astronaut, nu vreun vânător de OZN-uri

„Extratereștrii există, sunt pe Pământ!” O spune un astronaut, nu vreun vânător de OZN-uri

Helen Sharman, prima femeie cosmonaut britanic, este convinsă că există și alte forme de viață, undeva în Univers

”Extratereștrii există și probabil că sunt deja pe Pământ, dar pur și simplu nu putem să-i vedem”, e de părere primul cosmonaut britanic care a fost în spațiu, dr. Helen Sharman.

Într-un interviu acordat revistei The Observer, Sharman a spus cu subiect și predicat că ”Extratereștrii există, nu există dubii în această privință.  Sunt atâtea miliarde de stele în Univers, încât trebuie tot felul de forme de viață. Or fi ei ca mine și ca tine, adică făcuți din carbon și nitrogen? Poate că nu. Este posibil ca ei să fie deja aici, iar noi, pur și simplu, nu putem să-i vedem.”

În același interviu, Helen Sharman a ținut să evidențieze faptul că publicul o percepe ca fiind prima femeie britanică care a fost în spațiu, în loc de primul cosmonaut britanic. ”Când Tim Peake a fost în spațiu, unii oameni au uitat de mine. Un bărbat care merge în spațiu pentru prima oară ar fi norma, așa că sunt încântată că am încălcat acea normă”, a mai spus cosmonautul britanic.

Helen Sharman e de profesie chimist și, în 1989, după ce a auzit o reclamă la radio, a aplicat și a fost selectată din 13.000 de participanți, pentru un post de cosmonaut în cadrul Project Juno. După ce s-a pregătit 18 luni la Centrul de Pregătire Iuri Gagarin, în Rusia, a fost în spațiu pentru opt zile. Sharman avea, la momentul zborului în spațiu, 27 de ani și 11 luni, ceea ce o face a șasea cea mai tânără persoană din 556 de cosmonauți care au fost în spațiu.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News