Anul 2013 a înregistrat cele mai multe conflicte armate de după al Doilea Război Mondial

Anul 2013 a înregistrat cele mai multe conflicte armate de după al Doilea Război Mondial

2013 a fost anul cu cele mai multe conflicte armate de după al Doilea Război Mondial, cu un total de 20, arată raportul anual al Institutului din Heidelberg pentru cercetarea conflictelor internaţionale (HIIK).

În anul precedent conflictelor din Afganistan, Siria, Pakistan şi Irak li s-au adăugat cele din Mali şi Republica Centrafricană, arată raportul HIIK, transmite Agerpres. Războiul din Siria este, ”cu relativă claritate”, cel care ”a cauzat cel mai mare număr de morţi”, a subliniat preşedintele HIIK, Peter Hachemer.

Studiul arată că 11 dintre cele 20 de conflicte sunt în Africa subsahariană, institutul din Heidelberg înregistrând numai în Sudan şi în Sudanul de Sud cinci conflicte pe care le-a calificat ca războaie. Celelalte războaie sunt în special în Orientul Mijlociu (Siria, Egipt şi Irak) şi Asia (Afganistan, Pakistan şi Filipine), iar Mexicul continuă să fie singura ţară din America prezentă pe această listă din cauza problemei sale legate de traficul de droguri.

Raportul evidențiază faptul că în Mexic au avut loc 'peste 10.000 de asasinate pe parcursul anului' ca urmare a confruntărilor dintre cartelurile drogurilor şi a luptei guvernului împotriva traficului de stupefiante. În total, HIIK înregistrează 414 conflicte, cu nouă în plus faţă de anul anterior, dintre care 45 sunt considerate ”foarte violente”, 20 sunt numite ”războaie”, categoria cea mai înaltă, iar alte 25 sunt numite ”războaie limitate”. În această ultimă categorie intră conflicte precum cele din Republica Democrată Congo, Libia, Tunisia, Turcia, cele din Brazilia dintre carteluri şi cele din Columbia legate de Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), carteluri şi grupuri paramilitare. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Ponta va deveni istorie după noiembrie 2014
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU: Ultima Cuvîntare a lui Victor Ponta pe post de Nicolae Ceaușescu al USL
  • Rusia a mobilizat nave şi trupe speciale pentru o intervenţie în Crimeea

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Horoscopul lui Dom' Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile...
  • MISTERIOASA Indila, noua revelaţie a muzicii. Se spune că vocea ei îţi rămâne în minte CA UN DROG / VIDEO
  • Ea înţelege doar câteva cuvinte, el vorbeşte greu. Povestea FULGERĂTOARE de dragoste dintre o britanică şi un BARMAN turc