Antonio Banderas: "Iubito, am fost o pisică rea!"

Antonio Banderas: "Iubito, am fost o pisică rea!"

Actorul a povestit cum a trecut de la a juca un monstru la partitura Motanului încălţat.

Banderas este o prezenţă constantă pe marile ecrane româneşti în acest sezon. Poate fi văzut în lungmetrajul "Pielea în care trăiesc", un thriller de Pedro Almodóvar, iar săptămâna viitoare are avanpremiera "Motanul încălţat", în care actorul dă vocea felinei protagoniste. Pentru EVZ, Antonio Banderas a explicat trecerea de la un lungmetraj la altul.

O pisicuţă cu gheare ascuţite şi în conflict cu legea

EVZ: Care a fost momentul crucial în crearea Motanului încălţat? Antonio Banderas: Cred că decizia de a-i da o voce care nu se potriveşte cu corpul lui. Există un element comic în acel contrast. Motanul încălţat este oarecum misterios, dar cum poate fi o pisicuţă misterioasă? Prin amorul faţă de sexul opus, prin schemele sale, prin modul în care îi face pe ceilalţi geloşi, sau cel puţin asta vrea. Motanul încălţat este alter-ego-ul meu. Ador felul în care pisicile manipulează gândurile oamenilor. Iar eu, iubito, am fost o pisică rea! Miau! Mereu am fugit de oamenii legii, căutând un fel să îmi recapăt onoarea pătată (râde).

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum ai trecut, în acelaşi an, de la lucrul cu Pedro Almodóvar la "Motanul încălţat"? Să lucrez din nou cu Pedro a fost greu pentru că el e atât de precis şi uneori simţi că cineva îţi fură libertatea de a crea un personaj. Personajul din " Pielea în care trăiesc" este un chirug care vrea să controleze totul şi ale cărui fapte sunt foarte întunecate. Un om periculos, care crede că poate schimba realitatea, un monstru. Tendinţa normală a oricărui actor este să joace acest rol flamboaiant şi asta a fost şi prima mea reacţie. Dar de fapt interpretarea mea a fost foarte ternă, minimalistă.

Să joc Motanul încălţat a fost exact invers. El este serios apropo de absolut orice şi în asta e comedia. Există şi frumuseţe, şi demenţă.

AVANTAJ

Putea să vină la studio în pijamale, dar nu a făcut-o. Antonio Banderas a detaliat pentru EVZ cât durează munca la un lungmetraj de animaţie şi care sunt avantajele ei

Nu întâmplător Antonio Banderas a intrat în pielea unei feline. Actorul deţine nu mai puţin de cinci pisici.

Cum a fost să îl transpui pe Motanul încălţat pe marele ecran? Înainte să pui vocea, ai numeroase întâlniri cu "creativii". Ai un prim scenariu, despre care ştiu acum că e doar un pretext ca să te apuci de muncă, nu e scenariul final. Lucrezi cu "creativii", te ascultă şi transformă scenariul în funcţie de actorul care va interpreta rolul. Camerele încep să te înregistreze. Uneori îţi mai dau elemente de-ale pisicii, pălăria, spada. Văd cum funcţionează şi apoi încearcă să i le adauge pisicii. Ai posibilitatea de a improviza şi de a folosi moduri alternative de interpretare. Lucrezi timp de trei-patru ore în fiecare zi în două luni. Acesta e începutul stadiului animat. Ei văd cum funcţionează şi ţie îţi vin idei noi. E un proces lung, durează cam doi ani, cu pauze cu tot. Dar e foarte creativ, nu trebuie să mergi la machiaj şi poţi apărea la muncă îmbrăcat în pijamale. Tu aşa ai procedat? Nu, dar alţi actori din distribuţie au făcut-o.

Un mândru posesor de feline împrăştiate Câte pisici ai? Cinci. Penny Lane, ea e brun - negricioasă. Foarte mică, foarte slabă, foarte arţăgoasă. Şi vorbeşte mult - miau, miau, cât e ziua de lungă. Apoi vine Maxwell, adoră să fie mângâiat şi răsfăţat, îi place să fie cât mai aproape de oameni. Domino. El e la Aspen (actorul şi soţia sa, Melanie Griffith, au trei case - una în Malaga, una în Los Angeles şi alta în Aspen -n.r.) şi are o blană fantastică, n-ai cum să nu îl mângâi. E alb, are cercuri negre în jurul ochilor şi o mustaţă. Betty e sora lui şi are blana la fel de moale, dar e maronie. Şi mai e pisica unui angajat de-ai noştri; e grasă şi gri şi nu ne place (pe mine şi pe Melanie - n.r.).

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/QWtKtzhZdDU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/1UpHnafqq-w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> "Să lucrez din nou cu Pedro a fost greu pentru că uneori simţi că cineva îţi fură libertatea de a crea un personaj." ANTONIO BANDERAS, actor

PROIECT

Background şi planuri

Filmografia lui Antonio Banderas cuprinde actualmente 84 de titluri. Cel care l-a lansat cu adevărat a fost Pedro Almodóvar, cu pelicula "La ley del deseo"; trei ani mai târziu, actorul se muta la Los Angeles şi începea să strângă distincţii - la Berlinală, la San Sebastián, la Veneţia, două Oscaruri europene (unul pentru regie), şi trei nominalizări la Globul de aur. Următorul său proiect se numeşte "Solo", iar Banderas este regizor şi producător, şi pe deasupra, interpretul rolului principal. "Este povestea unui colonel spaniol care se întoarce acasă din Afghanistan şi căruia i se întâmplă ceva dement, aproape de science fiction. Eu voi regiza şi mă voi asigura că există multe prim-planuri cu mine", promite Antonio Banderas.

  • Pedro Almodovar îţi intră pe sub piele cu noul lui film
  • Antonio Banderas vrea să joace în filme experimentale
  • Cele mai faimoase pisici de la Hollywood, reunite la premiera "Motanului încălţat"