Evenimentul Zilei > Politica > Antonescu se teme de PSD
Antonescu se teme de PSD

Antonescu se teme de PSD

Noul preşedinte ales al PNL, Crin Antonescu, a declarat că la alegerile prezidenţiale va fi o luptă dificilă pentru intrarea în turul doi alături de Traian Băsescu, între candidatul PNL şi cel al PSD.

Antonescu a apreciat că, deşi discuţia despre prezidenţiale duce cu gândul în primul rând la Traian Băsescu, întrucât acesta este "deţinătorul titlului", nu doar actualul preşedinte contează în aceste alegeri.

"Va fi o competiţie foarte interesantă şi va fi o luptă destul de dificilă pentru intrarea în turul doi, dacă pornim de la premisa, nu neapărat de la certitudinea, că Traian Băsescu va intra în turul doi. Va fi o competiţie în primul rând cu candidatul PSD pentru intrarea în turul doi şi este foarte probabil ca acest candidat să fie Mircea Geoană. Nu exclud însă apariţia unui candidat independent care să complice lucrurile, deci ar putea fi o bătălie în trei", a afirmat liderul PNL.

Adversar redutabil

Antonescu a precizat că data desemnării oficiale a candidatului PNL la alegerile prezidenţiale nu a fost stabilită, însă a admis că această desemnare este "o urgenţă politică".

Antonescu a declarat ieri, într-o emisiunea televizată, că, dacă ratează prezidenţialele, nu va dori să rămână un preşedinte care numeşte miniştrii, împarte deputaţi şi mediază conflicte, menţionând că Traian Băsescu nu e o sperietoare, dar că este un adversar redutabil.

"Traian Băsescu nu este o sperietoare. Dacă e ceva de care să ne temem eu şi ceilalţi candidaţi, nu ne speriem de perspectiva înfrângerii, ci de perspectiva câştigului. Traian Băsescu e un candidat redutabil, cu care nu ai ce să faci mai rău decât să pierzi. Nu se întâmplă nimic altceva", a susţinut Crin Antonescu.

El a subliniat că, în cazul în care ratează prezidenţialele, nu doreşte să rămână "un preşedinte care să pună miniştrii şi să împartă deputaţi".

CITIŢI ŞI:
PNL, capabil de schimbare