Antonescu: Evoluţia evenimentelor din Ucraina a fost determinată şi de ezitările din partea Bruxelles-ului

Antonescu: Evoluţia evenimentelor din Ucraina a fost determinată şi de ezitările din partea Bruxelles-ului

Președintele PNL, Crin Antonescu a salutat semnarea prevederilor politice ale Acordului de Asociere între UE și Ucraina. Acesta a mai spus și că evoluţia evenimentelor din Ucraina a fost determinată într-o anumită măsură şi de ezitările şi lipsa de suficient contur din partea Bruxelles-ului pentru agenda proeuropeană a Ucraina.

"PNL salută evenimentul istoric de astăzi - decizia luată în Consiliul European de semnare a componentei politice a Acordului de asociere UE-Ucraina. Considerăm că este un răspuns prompt şi pragmatic la toate evenimentele pe care le cunoaştem în această regiune în ultima vreme şi de asemenea considerăm că este o decizie luată la nivel european favorabilă nu doar Ucrainei, ci şi UE, favorabilă din punctul nostru de vedere intereselor României ca membru al UE, ca apărător al valorilor şi aspiraţiilor pentru care oameni, recent, la Kiev şi-au dat viaţa şi intereselor României, ca ţară vecină cu Ucraina, ca ţară de graniţă a UE", a spus Antonescu, citat de Agerpres.

Liderul PNL a mai spus că decizia luată la Bruxelles este favorabilă şi grăbirii parcursului european pentru Republica Moldova.

"Din punctul meu de vedere, evoluţia evenimentelor din Ucraina a fost determinată într-o anumită măsură şi de ezitările şi lipsa de suficient contur din partea Bruxelles-ului pentru agenda proeuropeană a Ucraina, aşa încât decizia de astăzi este de salutat, este un gest prompt şi pragmatic şi într-un spirit care sperăm să fie spiritul dominant al deciziilor UE şi pentru perioada următoare'" a afirmat liderul PNL.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele liberalilor a mai spus că SUA, UE și NATO trebuie să dea un semnal puternic Federației Ruse.  "Pretenţia rusă de a avea un drept de veto, de a avea un drept de cenzură asupra deciziilor din aceste ţări, decizii cruciale, este una de neacceptat şi în sensul acesta eu sper că această ripostă a Moscovei se va opri aici, dar în acelaşi timp sper că SUA, UE, NATO vor înţelege că aşa cum Moscova a contraatacat, trebuie să existe un semnal extrem de puternic care nu se poate reduce doar la interdicţii pentru 12 bancheri, un semnal extrem de puternic că oamenii care au dreptul la această aspiraţie în Republica Moldova, în Ucraina, Georgia sau alte părţi au în SUA, comunitatea europeană un partener hotărât să le susţină. Sunt optimist", a completat Crin Antonescu.