”Când a mințit domnul Ponta? Când a spus că România luptă și are ca prioritate eliminarea corupției sau atunci când își face planuri pentru a trece legea amnistiei și grațierii într-un moment favorabil sau atunci când se duce în Parlament cu toți miniștrii Cabinetului pentru a face scut în fața corupților?”,  a declarat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a declarat că cel mai important mesaj al vicepreşedintelui SUA Joe Biden a fost reafirmarea poziţiei americane în legătură cu articolul 5 din Tratatul NATO.

"Este cel mai important demnitar al administraţiei americane care vizitează România de cinci ani şi din toate declaraţiile de principiu pe care Joe Biden le-a făcut la Bucureşti aş saluta, înainte de toate, reafirmarea poziţiei americane în legătură cu articolul 5 din Alianţa NATO. Este cel mai important lucru pentru România, să fie reafirmată de la acest atât de înalt nivel angajarea deplină, fără echivoc a Statelor Unite în ceea ce înseamnă articolul fundamental al Pactului Nord Atlantic. Este un moment potrivit, este un loc potrivit şi aceasta demonstrează încă o dată avantajele situaţiei strategice ale României, avantaje care decurg din opţiunea sa pro-atlantică, din apartenenţa sa la NATO, din prezenţa sa ca membru activ al alianţei militare şi politice care este NATO", a spus liderul PNL.