Evenimentul Zilei > Actualitate > Antonescu cere moţiune de cenzură: „UDMR va avea votul de aur”
Antonescu cere moţiune de cenzură: „UDMR va avea votul de aur”

Antonescu cere moţiune de cenzură: „UDMR va avea votul de aur”

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat, astăzi, că va discuta cu social-democraţii pentru a iniţia, chiar în această săptămână, o moţiune de cenzură. Pentru trecerea moţiunii de votul parlamentului, liberalii se bazează pe "votul de aur" al UDMR.

"România nu are prim-ministru şi nu are guvern. Ne asemănăm cu o republică bananieră în care liderul maxim Traian Băsescu desfiinţează instituţii fundamentale, dă legi singur, destituie şi demite din funcţie, după buna sau proasta sa dispoziţie", a spus Antonescu, după şedinţa Biroului Politic Central, adăugând că singura soluţie de îndepărtare a "guvernului fantomă", ce are în frunte "un premier caraghios" este iniţierea moţiunii de cenzură.
Liberalul a adăugat că va cere PSD ca în cursul acestei săptămâni să finalizeze discuţiile pentru un program al unui guvern de criză şi să iniţieze documentul care ar putea duce la căderea Guvernului Boc. 
Antonescu a mai spus că pentru trecerea moţiunii de cenzură de parlament, PNL speră şi la voturile UDMR. "Convingerea mea este că şansele unei moţiuni de cenzură şi de creare a unei noi majorităţi ţin foarte mult de poziţia UDMR. E riscant, dificil să construim o majoritate la bucată. UDMR are în peisajul parlamentar actual votul de aur, o poziţie decizivă. Cred că, mai curând decât a ne chinui să luăm un om de la UNPR, să facem un al doilea UNPR, cred că o discuţie serioasă cu UDMR e calea nu neapărat mai scurtă, dar mai sigură", a spus liderul liberalilor.
Laude pentru Blaga
Antonescu a adăugat că PNL apreciază demisia lui Vasile Blaga, "un om politic cu demnitate şi responsabilitate, printre puţinii pe care îi are PDL".
"În declaraţia mea de ieri am spus că în situaţia pe care au creat-o preşedintele şi mai ales premierul, Vasile Blaga, care este un om politic cu o anumită demnitate şi responsabilitate, printre puţinii din PDL, nu are altă soluţie decât să-i determinte pe Băsescu şi Boc să-şi schimbe atitudinea faţă de MAI sau să demisioneze", a spus Antonescu.
La rândul său, deputatul PNL Victor Paul Dobre, nominalizat de liberali pentru şefia MAI în "guvernul din umbră" al lui Antonescu, a precizat, ca "opinie personală", că, dacă ar fi fost în locul lui Vasile Blaga, ar fi procedat al fel: şi-ar fi dat demisia de onoare.
PSD şi PNL încep negocierile
Victor Ponta, liderul PSD, a confirmat, astăzi, că se va întâlni cu Antonescu pentru a discuta despre urgentarea moţiunii de cenzură. Social-democratul a precizat însă că nu va comunica cu liderul PNL prin intermediul presei.
"Eu cu domnul Antonescu discutăm foarte bine atunci când ne întâlnim, nu prin presă. Ne vedem astăzi sau când va fi timp şi discutăm împreună şi acţiunea de suspendare şi moţiunea de cenzură. Suntem deschişi la orice fel de propuneri pentru ca acestea să aibă şanse de reuşită. Îmi doresc foarte mult să nu mai discut prin presă cu cei care sunt partenerii noştri într-un proiect foarte important pentru România, de a scăpa de Băsescu, Boc şi toată gruparea lor", a declarat Ponta.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: