Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce a chiulit „preşedintele” Antonescu de la întâlnirea cu FMI: Era de competenţa exclusivă a „Guvernului” Ponta
De ce a chiulit „preşedintele” Antonescu de la întâlnirea cu FMI: Era de competenţa exclusivă a „Guvernului” Ponta

De ce a chiulit „preşedintele” Antonescu de la întâlnirea cu FMI: Era de competenţa exclusivă a „Guvernului” Ponta

Opoziţia s-a întâlnit cu FMI. În timp ce PSD şi PC au fost reprezentate la nivel de preşedinţi, din partea PNL la întâlnire au venit Eugen Nicolăescu şi Daniel Chiţoiu. Potrivit unor surse liberale, Antonescu nu a dorit să participe la ceea ce el a considerat a fi o acţiune exclusiv de competenţa guvernului şi a viitorului premier, adică de Victor Ponta.

Crin Antonescu a chiulit. Din nou. Şi nu de la vreo şedinţă de plen de la parlament, aşa cum îi este obiceiul, ci de la întâlnirea opoziţiei cu FMI. Motivul? Antonescu se vede deja preşedintele României,  dar unul diferit de actualul şef de stat, care nu se implică în  treburile şi activitatea "guvernului"…. Ponta.
Astfel, la reuniunea reprezentanţilor opoziţiei cu cei ai FMI au participat de la USL social-democraţii Victor Ponta, Adrian Năstase şi Liviu Dragnea, liberalii Eugen Nicolăescu şi Daniel Chiţoiu şi conservatorul Daniel Constantin.
Potrivit unor surse liberale, Ponta fusese pus la curent de către Antonescu că va fi singurul copreşedinte USL prezent la întânirea cu reprezentanţii FMI, deoarece liderul liberal a considerat că această acţiune intră în zona treburilor de guvern în care el, ca viitor preşedinte de stat nu trebuie şi nici nu vrea să se implice aşa cum procedează în prezent Traian Băsescu.
"Fusese informat din vreme (Victor Ponta – n.r.), au avut discuţii pe această temă.  De altfel întânirea cu delegaţia FMI nu a figurat în agenda preşedintelui. Şi nici nu va figura nici de acum încolo", ne-au declarat sursele citate, făcând aluzie şi la criticile formulate în trecut de liderul liberal la adresa acestei instituţii internaţioanale.
Cu liderul deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu, îndepărtat de Antonescu  de acţiunile şi deciziile partidului şi un fost ministru al Finanţelor, Varujan Vosganian, aflat în acest moment în străinătate, conducerea liberală a decis ca la întâlnirea cu oficialii Fondului PNL să fie reprezentat de deputaţii Eugen  Nicoleascu şi de Bogdan Chiţoiu.
Dacă primul este vicelider de grup parlamentar la Cameră, Chiţoiu este şeful departamentului de finanţe  din cadrul PNL.
Ponta: Franks e premierul României
La întâlnire, Victor Ponta i-a spus şefului misiunii FMI că el consideră că stă de vorbă cu premierul României, atâta timp cât adevăratul premier, Emil Boc, nu are timp să se vadă cu opoziţia.

"Este o veste foarte bună pentru noi pentru că a fost programată această întâlnire cu opoziţia, vă place sau nu, noi credem că avem această întâlnire cu premierul României, de vreme ce adevăratul premier nu are timp să se vadă cu noi", a spus preşedintele PSD în debutul întâlnirii cu reprezentanţii misiunii FMI în România, Jeffrey Franks. 

Preşedintele PSD a mai arătat că opoziţia are o serie de propuneri pentru buget pe care le-a trimis guvernului, dar nu a primit nici un răspuns.

La rândul său, şeful misiunii FMI în România Jeffrey Franks a spus că delegaţia FMI "valorizează dialogul cu opoziţia, sindicate, asociţiile de afaceri" şi că "nici un grup politic nu are monopolul ideilor bune".
CITIŢI ŞI:

  • EXCLUSIV EVZ. La ce oră îi recomandă Adrian Năstase lui Crin Antonescu să se trezească dacă vrea să ajungă pe scaunul lui Băsescu
  • Antonescu, "detronat" de Ion Vasile în topul chiulangiilor. A dat mai des pe la Senat
  • Antonescu şi Voiculescu, primii chiulangii ai parlamentului
  • WikiLeaks: Antonescu e leneş