Antenele, darnice şi cu PDL, PNL şi UDMR

Antenele, darnice şi cu PDL, PNL şi UDMR

Alianţa PSD+PC nu a fost singura care a beneficiat, în campania electorală de anul trecut, de spoturi gratuite la Antena 1 şi 3.

„Toate partidele parlamentare, inclusiv PD-L, PNL şi UDMR au beneficiat de difuzări gratuite de spoturi electorale pe Antena 1 şi Antena 3, de valori similare. Astfel, dacă pentru alianţa PSD-PC, valoarea spoturilor difuzate de Antena 3 a fost de 48.620 de lei, în aceeaşi perioadă PD-L a beneficiat de difuzări în valoare de 49.172 de lei, PNL de difuzări în valoare de 47.120 de lei, iar UDMR de spoturi în valoare de 5.928 de lei”, se arată într-o precizare a Antenei 3.   Potrivit postului de televiziune, „valorile sunt strict contabile” şi sunt ”calculate pe baza audienţelor obţinute de spoturile difuzate pentru fiecare partid în parte, în acelaşi mod în care se calculează valoarea promovării TV pentru orice alt client de publicitate”. Astfel, democrat-liberalii au primit cu titlu gratuit difiuzarea a 95 de clipuri electorale, fiecare a câte 30 de secunde, în timpul stirilor sau a emisiunilor Antenei 3.

De acelaşi tratament au beneficiat şi liberalii, fiindu-le difuzate tot 95 de clipuri electorale. Cu toate acestea, doar Alianţa PSDÂPC a declarat, în rapoartele privind finanţările private în anul 2008, sumele corespunzătoare difuzării gratuite a clipurilor electorale. Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, Antena 1 a difuzat clipuri electorale ale PSDÂPC în valoare de 15.485 de lei, iar Antena 3 de 48.260 de lei. Folosirea gratuită a timpilor de emisie ai Antenei 1 şi 3, nu figurează în rapoartele PDL şi UDMR, publicate în Monitorul Oficial.

Ne puteți urmări și pe Google News