Evenimentul Zilei > Actualitate > ANPC: Ordonanţa pentru creditele populaţiei va fi aprobată
ANPC: Ordonanţa pentru creditele populaţiei va fi aprobată

ANPC: Ordonanţa pentru creditele populaţiei va fi aprobată

Ordonanţa 50/2010, cu privire la împrumuturile populaţiei, va fi aprobată fără modificări de Camera Deputaţilor şi promulgată de preşedintele Traian Băsescu, crede Samuel Calotă, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

”Cei care doresc modificarea unor prevederi s-au opus în toate fazele de dezbatere ale ordonanţei şi până acum nu au avut succes, pentru că a existat susţinere din partea tuturor forţelor politice şi consider că şi la nivelul Camerei Deputaţilor lucrurile se vor petrece la fel", a spus Calotă, citat de Mediafax. El nu crede că bancherii vor reuşi să-l convingă pe Traian Băsescu să nu promulge legea.

Ordonanţa, aflată în dezbatere la Camera Deputaţiilor, după ce a primit votul Senatului, are ca principală prevedere de impact obligaţia băncilor de a calcula dobânzile variabile exclusiv în funcţie de un indice de referinţă transparent (EURIBOR/ROBOR/LIBOR), la care adaugă o marjă fixă, care nu poate fi modificată pe parcursul derulării contractului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: